Blossom Books Bullet Journal

Afbeeldingsresultaat voor blossom books notitieboekjesEen tijdje terug maakte uitgeverij Blossom Books bekend dat ze notitieboekjes zouden gaan uitgeven. Als het op notitieboekjes aankomt, ben ik echt verslaafd. Ik heb er zo ontzettend veel liggen (en natuurlijk zijn de meeste nog ongebruikt). Vanzelfsprekend kon ik de boekjes van Blossom Books niet aan me voorbij laten gaan.
Tegenwoordig is bullet journaling en handlettering een “ding” en hoewel ik zelf a-creatief ben als het aankomt op tekenen en knutselen etc. (ik heb ook altijd een hekel gehad aan sinterklaas surprises knutselen) besloot ik toch maar een kans te wagen. Ik kocht zelf het roze notitieboekje met get shit done die specifiek bedoeld is voor bullet journaling en daarmee hoopte ik ook mijn shit echt done te krijgen wat betreft mijn blog. Hoe ik dan doe? Lees snel verder!


Het notitieboekje vind ik werkelijk prachtig. Het is lekker stevig en heeft daarbij ook nog eens een handig leeslintje. Verder ben ik dol op de kleuren roze en goud en matcht dit ook perfect met mijn blog. Toeval bestaat niet, zeggen ze toch?
Ik heb dit boekje al veel voorbij zien komen op andere blogs en ik merk op dat veel bloggers dit boekje ook echt als agenda gebruiken. Zelf heb ik besloten dit niet te doen en het notitieboek puur alleen voor mijn blog en boeken te gebruiken. Ik ben nog niet zo heel lang bezig met mijn bullet journal, dus er staat nog niet zo gek veel in. Toch wil ik het voor zover graag met jullie delen.

img_9925
Ik ben begonnen met het maken van een lijst waarin ik mijn reading challenge bij kan houden. Deze is zoals je kunt zien verspreid over twee pagina’s waarop ik al mijn boeken opschrijf. Ook zijn deze pagina’s mijn eerste poging tot handlettering en het is overduidelijk dat ik daar nog niet echt een ster in ben. Maar hé, alles op zijn tijd.

img_9922
(ik zie nu pas de spelfout in December)
Voor elk begin van een nieuwe maand maak ik een aparte pagina waarop ik de maand aangeef. Praktisch voor mij, maar ook leuk om te doen. Ik ben niet echt een kunstenaar, maar ik vind het wel tof om een beetje te experimenteren met het maken van tekeningetjes. Ook heb ik aan het einde van de maand een lijstje met wat ik allemaal gelezen heb. Een wrap-up pagina dus. Nu is deze pagina niet te zien op de foto omdat ik er heel handig een kaartje overheen heb gelegd. Weer goed over na gedacht dus Valerie…

img_9923
Op de bovenstaande pagina heb ik een kalender gemaakt. Deze kalender functioneert voornamelijk als mijn blogplanning. Op deze manier kan ik in een oogopslag zien welke artikelen ik op welke dag online moet zetten. Wanneer ik ze online heb staan, markeer ik ze zodat ik overzicht heb en snel kan zien of ik iets ben vergeten. Natuurlijk houd ik mijn planning ook via mijn computer bij, maar ik blijf houden van lekker ouderwets pen en papier.

In deze bullet journal houd ik ook bladzijdes vrij waarop ik van elk boek de plus en minpunten en eventuele quotes opschrijf. Dit is voor mij vooral handig als geheugensteuntje als ik mijn recensies schrijf. Ik ben nog niet aan deze pagina’s begonnen, dus ik kan ze helaas nog niet laten zien.

Anyway, ik ben zelf heel erg blij met deze aankoop en ik hoop dat ik hier nog veel gebruik van ga maken. Het is nog wat oefenen, maar dat komt uiteindelijk wel goed.

Hoe zouden jullie het vinden als ik maandelijks een overzicht geef van mijn bullet journal?

-XO Valerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge