Boeken die ik wil herlezen in 2017

Afbeeldingsresultaat voor tbr

Met zoveel boeken op mijn TBR vergeet ik vaak hoeveel prachtige boeken ik al eens gelezen heb. Wanneer ik een boek uit zoek, kies ik vaak voor een nieuw boek die ik nog niet ken. Op deze manier lees ik wel veel boeken, maar raken de boeken die ik al eerder heel mooi vond af en toe in de vergetelheid. Een voornemen voor 2017 is daarom ook om meer boeken te gaan herlezen. Vorig jaar herlas ik maar twee of drie boeken, wat niet heel erg veel is. Juist terwijl ik steeds tegen mezelf zeg dat ik bijvoorbeeld nog heel veel fantastische series nog een keer wil lezen. 2017 jaar is dan ook het jaar waarin ik mezelf echt aan deze belofte gaat houden en nu Goodreads rereads ook mee telt, is dat helemaal mooi meegenomen. Vandaag vertel ik jullie welke boeken ik dit jaar absoluut wil én ga herlezen!


wonderstruck69Als eerste wil ik dit jaar écht de gehele Harry Potter serie herlezen. Meestal lees ik elk jaar één of twee boeken opnieuw, maar nooit de hele serie. Ik lees deze boeken dan ook nooit echt in de juiste volgorde. Ik pak gewoon het deel die ik op dat moment het meest wil lezen. Dit jaar wordt dat anders. Dit jaar wil ik alle boeken in de juiste volgorde lezen en zo de magie van Harry Potter helemaal opnieuw beleven. In Januari las ik Harry Potter en de Steen der Wijzen al uit, dus misschien is het een goed voornemen om deze maand De Geheime Kamer erbij te pakken!

Welke serie ik dit jaar ook heel graag opnieuw wil lezen is de Hongerspelen trilogie van Suzanne Collins. Toen ik deze boeken voor het eerst las, kon ik ze werkelijk niet meer wegleggen. Toen ik het eerste deel uit had, ben ik meteen naar de winkel gerend voor de volgende twee delen. Ik heb ze verslonden. Toch heb ik elk boek nog maar één keer gelezen. Iets wat ontzettend jammer is, want deze boeken zijn fenomenaal. Dit jaar wil ik ze dus echt herlezen om weer eventjes te voelen hoe het was om zo op te gaan in deze boeken.

wonderstruck70All The Bright Places van Jennifer Niven las ik vorig jaar voor het eerst. Dit boek maakte zo’n grote indruk op me dat ik ‘m eigenlijk heel graag nog een keertje wil lezen dit jaar. Ik ben echt 100% verliefd geworden op dit boek. De schrijfstijl is prachtig en het einde is hartverscheurend. Tranen rolde over mijn wangen toen ik ‘m dichtsloeg en daarom verdient dit boek het ook om zo vaak mogelijk gelezen te worden.

Hoewel ik niet zeker weet of ik er aan toe kom, hoop ik ook een aantal boeken van De Twilight Saga te herlezen dit jaar. Na het Harry Potter tijdperk, was de Twilight Saga de serie die mij weer aan het lezen kreeg. Ik smulde helemaal van het liefdesverhaal van Bella en Edward. Dat ik deze boeken veel gelezen heb, is ook wel te zien aan de vreselijke “leessporen” die ze hebben. Bij elk boek is de rug gebroken (ja, daar ben ik verdrietig om). En ja, het zit me nog steeds dwars dat ik van Twilight alleen de film-editie heb. Hoe dan ook, hopelijk lukt het me dit jaar om in ieder geval de eerste twee boeken opnieuw te lezen, want het is zo ontzettend lang geleden dat ik een van deze boeken las.

Welke boeken herlezen jullie graag?

xoValerie

2 thoughts on “Boeken die ik wil herlezen in 2017

  1. Ik hoop dit jaar de boeken van 50 tinten (en dan meer om het verhaal dan de rest) en de selectie serie opnieuw te lezen.
    Mijn voornaamste doel is alle boeken uit mijn kast lezen ^^

    1. De Selectie is inderdaad ook een toffe serie om opnieuw te lezen! 50 tinten heb ik zelf maar half gelezen, ik ben halverwege het tweede boek gestopt, maar ik ben eigenlijk wel van plan om ooit nog verder te lezen. Voor nu vind ik alleen de films ook wel prima haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge