Bookish Pet Peeves #1

Reality-that-annoying-time-when-you-are-not-reading-540x303
Lezen vind ik één van de heerlijkste dingen om te doen (joh, echt? ja, echt) Ik hou er van om mezelf lekker terug te trekken met een goed boek en een kop koffie.
Maar zoals niets in het leven perfect is, zijn boeken dat (helaas) ook niet altijd en daar ga ik het met jullie over hebben. Over kleine ergernissen bij boeken, ofwel: bookish pet peeves.

Om het nog even helder te maken: wat is nou precies een pet peeves? Een pet peeve betekent eigenlijk: een kleine ergernis. Nothing major, dus.
De pet peeves die ik met jullie deel zijn daarom geen grote ellendige problemen, maar gewoon hele kleine dingetjes waar ik me soms aan stoor.

1. Stickers op boek covers635404594795805678-1430799165_screenshot2010-09-10at10-17-43am
Jullie kennen het vast wel. Je wilt een boek kopen die ontzettend populair blijkt te zijn en helaas, vaak zit er dan zo’n irritante sticker op de cover geplakt die nogmaals benadrukt HOE populair het boek wel niet is. Of dat het boek verfilmd is. (Ik wéét dat het boek verfilmd is!) Zucht… en vervolgens krijg je die stickers er met geen mogelijkheid afgekrabd.

2. Veranderd boekformaat
Misschien zijn jullie net zoals mij en willen jullie graag zoveel mogelijk boekenseries compleet hebben. Een heel vervelend “iets” dat soms voorkomt is dat het formaat van het boek verder in de serie ineens anders is. Zo zijn mijn paperbacks van de eerste twee delen van The Selection een stuk kleiner dan de rest van de serie. Ze hadden zo mooi kunnen staan in mijn boekenkast…

3. Filmedities
Dit zal waarschijnlijk niet iedereen storen, maar zelf vind ik de filmedities van boeken een stuk minder “mooi”.
De poster hoort naar mijn idee namelijk bij de film en niet bij het boek. Vaak heeft het origineel al een mooie, passende cover. Niet nodig om het dan te vervangen, vind ik. En vooral niet als het boek met de originele cover dan ineens nergens meer te vinden is.

4. Boeken waarvan de rug sowieso breekt
Soms heb je paperbacks waarbij je genoodzaakt bent de rug te breken, anders is het boek voor geen mogelijkheid “comfortabel” te lezen. Voor iemand die zo zuinig mogelijk probeert te zijn haar boeken, is dit echt een verschrikking. Nog steeds kijk ik elke dag treurig naar mijn Twilight boeken waarvan elke rug gebroken is.

5. Ezelsoren
Ik heb totaal geen problemen met lezers die ezelsoren vouwen…zolang dat maar gebeurt in hun EIGEN boeken. Zelf heb ik het meegemaakt dat ik een boek uitleende en deze toen terug kreeg vol met ezelsoren.
I was not amused…

Dit waren mijn bookish pet peeves. Deze stonden vooral in het teken op het “uiterlijk” van het boek. Binnenkort kunnen jullie een tweede deel verwachten die vooral gericht zal zijn op kleine ergernissen van de inhoud.

Herkennen jullie mijn pet peeves? Hebben jullie er zelf ook een paar?

-XO Valerie

2 thoughts on “Bookish Pet Peeves #1

  1. Een tijdje terug wilde ik een lijstje maken met boekergernissen. Kleine dingen die me stoorden bij het kopen, lezen en verzamelen van boeken. Blijkbaar waren het er meer dan ik had verwacht want het werden uiteindelijk twee blogposts. Wel leuk om te zien dat boekenfans zich vaak aan dezelfde zaken ergeren. We zijn dus zeker niet alleen met onze pet peeves

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge