Favoriete Booktubers #1

Ik, als blogger, vind het heerlijk om artikelen te Booktube
schrijven over boeken en tv. In het ov ideeën neerpennen in mijn met uilenbedrukte notitieboekje, snel dingen opslaan in notities op mijn telefoon en vervolgens met een kop thee aan één stuk door typen.
Andere boekenliefhebbers geven de voorkeur aan een camera en verkondigen hun liefde voor boeken op een YouTube kanaal.
Vandaag zet ik een paar van mijn favoriete booktubers op een rijtje.

polandbananasBOOKS

Zonder twijfel is Christine Riccio mijn favoriete booktuber. Haar energie spat van het scherm en in alles wat ze zegt weerklinkt haar passie voor boeken. Haar video’s zijn vooral een wervelwind aan energie en nonstop praten, maar ze weten me altijd op te vrolijken. Christine weet haar mening over boeken heel goed over te brengen en ik ben het bijna altijd woord voor woord met haar eens. Als je haar nog niet kent, raad ik je zeker aan om haar YouTube kanaal eens te bekijken.

jessethereader

Jesse, die zichzelf een echte book warrior noemt, behoort ook zeker tot mijn favoriete booktubers. Allereerst doet het me goed om te weten dat er ook mannelijke young adult lezers zijn en dit dus niet per sé een “meidending” is. Lezen blijft iets heel persoonlijks en daarom vind ik het bijzonder dat er zoveel verschillende mensen zijn die dezelfde passie kunnen delen. Verder vind ik Jesse heel goed in zijn booktalks. Hij is grappig en goudeerlijk. Ook noemt hij vaak boeken die ik nog niet ken en ik dus toe kan voegen aan mijn TBR. Arme bankrekening.

abookutopia

Book-o-holic Sascha vind ik een geweldige booktuber. Ze komt heel bescheiden maar tegelijkertijd heel overtuigend over wanneer zij vol liefde over boeken praat. Ze leest voornamelijk young adult en veel van haar favoriete boeken zijn ook mijn favoriete boeken.
Wat ik tof vind aan haar is dat ze boeken altijd erg uitgebreid bespreekt, maak vaak zonder spoilers te vermelden. Zo krijg ik van te voren een goed beeld over een boek, zonder dat het hele plot aan me verraden wordt.
Ook is Sascha eigenaresse van een boekenverzameling waar ik alleen maar jaloers op kan zijn.

Natuurlijk volg ik nog meerdere booktubers. Hierover vertel ik een andere keer meer. Volgen jullie ook booktubers? Zo ja, welke? Heb je zelf een YouTube kanaal? Laat het me allemaal weten in de comments.

XO -Valerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge