Friday Favourites: favoriete auteurs

fridayfavs

Ironisch genoeg is het zaterdag, wanneer ik deze post online zet. Zo eigenwijs als ik ben, blijf ik het de friday favourites noemen, dus doe gewoon alsof je in een tijdmachine bent gestapt en het vrijdagavond is wanneer je deze post leest.
Deze “vrijdag” (lees: zaterdag) staat deze week in het teken van mijn favoriete auteurs in 2016.

Afbeeldingsresultaat voor cassandra clare

Op nummer 5 staat een schrijfster van wie ik dit jaar absoluut een hoop boeken heb gelezen. Namelijk Cassandra Clare. Ik werd compleet verliefd op The Mortal Instruments en The Infernal Devices. Haar humor is scherp en ontzettend sarcastisch. Precies waar ik van houd. Ze heeft een manier van schrijven wat zowel gedetailleerd als vlot is en ze weet haar personages zo sterk neer te zetten dat ze als het ware simpelweg uit het boek zouden kunnen stappen.

Afbeeldingsresultaat voor sarah j maas

Op nummer 4 staat een schrijfster waarvan ik dit jaar pas voor het eerst een boek las en dit boek was waanzinnig! Ik heb het natuurlijk over Sarah J. Maas en haar verbazingwekkend goede A Court of Thorns and Roses serie. Het eerste deel vond ik al fantastisch, maar A Court of Mist and Fury heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen. Wat een boek was dat. Ik tel nu al de dagen af tot A Court of  Wings an Ruin. De titel alleen al laat me denken dat dit deel echt fenomenaal gaat worden.

Afbeeldingsresultaat voor marissa meyer

In 2016 las ik ook voor het eerst een boek van Marissa Meyer en haar Lunar Chronicles hebben mijn hart compleet veroverd. Hoewel ik Winter nog steeds moet lezen, wordt het ook nog eens hoog tijd dat ik Harteloos aanschaf. Ik ben benieuwd hoeveel er nog van mijn hart over is, nadat ik dát boek heb gelezen.

Afbeeldingsresultaat voor jennifer niven

Op een wel verdiende tweede plaats staat Jennifer Niven. De auteur van All The Bright Places. De reden waarom ze zo hoog op dit lijstje staat is voornamelijk omdat ze me écht heeft weten te raken met ATBP. Ik heb nog nooit zó hard moeten huilen tijdens het lezen. Ik ben niet zo’n boekhuiler, dus dit wil heel wat zeggen. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar Holding Up The Universe. Dit boek staat nu al op mijn TBR voor 2017.

Afbeeldingsresultaat voor holly bourne

Voor de eerste plaats heb ik gekozen voor Holly Bourne van de Spinster-trilogie. Ze weet in haar boeken onderwerpen aan te snijden waarover je normaal gesproken eigenlijk nooit echt iets leest in boeken. Het is gewaagd, maar het werkt wél. Ook haar feministische standpunten zijn door haar boeken terug te vinden. Iets wat ik ontzettend belangrijk vind. Ik ben daarom ook aangenaam verrast dat dit eindelijk eens in een young adult boek verwerkt wordt.

Welke auteurs hebben jullie dit jaar pas voor het eerst “ontdekt?”

xoValerie

One thought on “Friday Favourites: favoriete auteurs

  1. Mijn favoriete auteur die ik dit jaar heb ontdekt is echt Sarah J Maas, het is alweer even geleden dat ik acomaf las en ik denk er nog steeds iedere dag aan. Ik heb acowar gewoon nu al nodig, kon het maar alvast 2 mei zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge