Leesbeesten Leesclub: Duizend stukjes van jou

Illustratie door Emmy

Eindelijk was het voor mij zo ver! Ik zou voor het eerst naar een bijeenkomst gaan van de Leesbeesten Leesclub die opgericht is door Emmy.
Tijdens de vorige bijeenkomst -die ik helaas gemist heb, werd besloten dat het boek voor deze bijeenkomst Duizend stukjes van jou zou worden.
In mijn recensie konden jullie al lezen dat ik super enthousiast ben over dit boek en ik telde daarom ook echt de dagen af tot vrijdag. Ik kon namelijk niet wachten om met een hoop andere lezers dit boek te gaan bespreken.

Duizend Stukjes van Jou

Een kwartier voor tijd kwam ik samen met Jill aan bij boekhandel Van Piere. Het was al behoorlijk druk en uiteindelijk moesten we er zelfs extra stoelen bij pakken.
Emmy opende het gesprek door een voorstelrondje te houden waarbij iedereen vertelden wat zij hadden verwacht van het boek voordat ze het hadden gelezen.
Het werd al gauw duidelijk dat iedereen helemaal weg was van de prachtige boekcover.

Duizend stukjes van jou bevat ook de oude bekende liefdesdriehoek. Opvallend was dat niemand zich hier heel erg aan had gestoord. Dit kwam vooral door het feit dat de twee mannelijke personages geen “rivalen” van elkaar waren.
Het verbaasde me dat sommige lezers Theo veel leuker vonden, want ik was natuurlijk als een blok gevallen voor Paul. De Russische Paul, wel te verstaan. 😉
Het blijft bijzonder hoe iedereen zo zijn eigen voorkeur heeft en dit is precies wat zo’n boekbespreking interessant maakt.

Wat ik vooral heel mooi vond om te horen was hoe iedereen een heel andere leeservaring heeft. De een bedenkt tijdens het lezen een hoop theorieën, terwijl een ander (ik bijvoorbeeld) meteen in het boek duikt zonder na te denken en alles gelooft wat er staat.
Ook zijn er lezers die zich alles helemaal voor konden stellen. Alsof ze naar een film keken. Prachtig toch?

Het blijft natuurlijk riskant om met een hoop fanatieke lezers een boek te bespreken in een boekhandel. In de pauze verzamelde iedereen zich direct rond de plafondhoge boekenkasten en hadden de meesten uiteindelijk een of meerdere boeken die ze wilden kopen.
Ik? Ik heb me goed kunnen beheersen. Ik heb de boekhandel uiteindelijk verlaten met één boek. Welke dat is? Dat vertel ik je een andere keer.

Natuurlijk moest er na de pauze een boek gekozen worden voor de volgende bijeenkomst. Na de democratische methode van meeste stemmen gelden, werd er gekozen voor:

*trommelgeroffel*

Het Hof van Doorns en Rozen door Sarah J. Maas

Hof van Doorns en Rozen

Dit boek wordt besproken op 8 April bij boekhandel Van Piere in Eindhoven.
Ik ben er in ieder geval weer zeker bij en ik heb er nu al ongelooflijk veel zin in.

Overigens echt mijn complimenten voor de geweldige organisatie door Emmy en de goede zorgen van Van Piere.

-XO Valerie

3 thoughts on “Leesbeesten Leesclub: Duizend stukjes van jou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge