#PixarBookTag


Vorige week zag ik echt een fantastische tag op de blog van Kwante, namelijk: de pixar book tag.
Ik ben dol op Disney en Pixar films en ik houd dan ook regelmatig met mijn zus Disney avonden.
Ik was zo enthousiast over deze tag dat ik besloot hem over te nemen van Kwante. Neem vooral even een kijkje op haar blog om te zien hoe zijn hem heeft ingevuld.

Intro question “What is your favourite Pixar movie?”

Mijn favoriete Pixar film blijft toch echt wel Monsters Inc. Ik heb deze al zo vaak gezien en hij verveelt nooit. Al moet ik toegeven dat Finding Nemo en The Incredibles ook tot mijn favorieten behoren. Stiekem ben ik ook heel benieuwd naar Finding Dory.

Toystory “A childhood book that you never outgrown”

Harry Potter. Zonder twijfel. Deze boeken las ik al toen ik in groep 4/5 zat en nu herlees ik ze nog steeds minstens één keer in het jaar. Zoals J.K. Rowling al zei: “the stories we love best, live in us forever” en Harry Potter heeft echt  een plekje in mijn hart.

A bug’s life “A book that looks like a copycat”

Dames en heren, laat ik u voorstellen aan Evermore door Alyson Noël. Ik  ben niet bepaald een fan van dit boek en dit komt mede doordat dit boek bijna alle clichés van het YA genre bevat. Een buitenbeentje als hoofdpersoon die supernatural powers heeft. Voeg een onsterfelijk knap en mysterieus vriendje en veel vorige levens aan toe en tadaa: daar is Evermore. Het boek deed me sterk denken aan de verhaallijnen van  de Fallen series en Twilight en was helaas niets voor mij.

Monsters Inc. “A villain you just can’t hate”

Ik weet niet of hij tot de categorie “villains” behoort, maar een jerk is het zeker. Draco Malfoy, de beruchte slytherin. Hoe gemeen hij ook is in de Harry Potter boeken, ergens heb ik een kleine zwak voor hem. Ik vind hem een heel intrigerend personage en stiekem hoopte ik dat hij zou eindigen met Hermione. (sorrynotsorry)

Finding Nemo “Best family relationship”

Lekker origineel, maar ook deze vraag beantwoord ik met personages uit Harry Potter. Namelijk, de Weasleys. Deze roodharige familie voelt zó realistisch. Ron, die vaak geplaagd worden door zijn oudere broers. Ginny, die het enige meisje is en daardoor een echte badass, en Molly, een moeder die álles doet om haar familie te beschermen.

The Incredibles “A character with a superpower you wished you had”

Net als Clary Fray  uit The Mortal Instruments zou ik wel een shadowhunter willen zijn. En als ik dan toch een shadowhunter ben zou ik gelijk haar gaven om runes te creëren willen hebben. Geef mij maar zo’n strenght rune!


Cars
“A book with a travel/roadtrip”

Hmm, dit vind ik een lastige. Het eerste boek waar ik aan denk is Papertowns door John Green. Ik vond het absoluut geen slecht boek, maar ik was er ook niet razend enthousiast over.
Een ander boek waar ik aan denk is Duizend stukjes van jou door Claudia Gray waarbij de hoofdpersoon door verschillende dimensies reist. Dit boek vond ik helemaal geweldig en is tot nu toe een van de beste boeken die ik dit jaar gelezen heb.

Ratatouille “Your favourite sidekick”

Ik zou dolgraag Iko van The  Lunar Chronicles als mijn sidekick willen hebben. Haar sassy opmerkingen zijn briljant. Ja, met Iko als sidekick zou ik de wereld wel aankunnen.

 

Wall-E “Your favourite dystopian”

Hierbij ga ik voor De Selectie van Kiera Cass. Hoewel het kastensysteem niet helemaal ideaal is, ben ik wel verliefd geworden op het wereldje van de glamour en baljurken. Deze luchtige boeken hebben en dystopisch tintje en ik vind ze fantastisch.

 Up “A book with the most beautiful love story”

Hiervoor kies ik een keer een boek uit de categorie classics. Namelijk: Jane Eyre door Charlotte Bronte. Ik ben echt verliefd op dit verhaal en heb alle filmadaptaties van dit boek gezien. Voor iedereen die een keer een echte klassieker wil lezen, raad ik Jane Eyre aan. Ontzettend sterke personages en een ontzettend mooi liefdesverhaal.
Brave “Most badass book herione”

Cinder uit de Lunar Chronicles vind ik een fantastische heldin. Bescheiden, vastberaden en she kicks ass. Ja, als ik iemand ontzettend dapper vind is het Cinder en hoewel ik deze serie nog niet helemaal uit heb, wens ik haar nu al een happily ever after toe want zij verdient het helemaal.

 

Inside out “A book that gave you all the feels”

The Mortal Instruments door Cassandra Clare. Ik voel hier alle emoties bij die je maar  kunt voelen. Ik kan hierbij hardop lachen en huilen en ik voel me altijd helemaal fuzzy als het goed gaat met mijn favoriete ships. Ofwel Clary en Jace en Magnus en Alec.

Ik daag de volgende bloggers uit om deze tag over te nemen:

Demi van BooksandParchment
Annabel van Het leven van een Boekenworm
Mariëlle van Duntax
Irene van Geek Palace

Veel plezier met het invullen van deze tag!

-XO Valerie

4 thoughts on “#PixarBookTag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge