Pottertalk | Wizarding Schools

il_340x270_575663027_7yo0

Iets wat jullie misschien al wel of misschien nog niet over mij weten: ik ben een zeer groot fan van Harry Potter. Een Potterhead, zoals wij fans dat noemen. En omdat ik weet dat veel bloggers en lezers net zo’n grote fans zijn, heb ik besloten om iets nieuws te introduceren op mijn blog: Pottertalk.
Dit zullen posts zijn die natuurlijk gaan over Harry Potter. Deze kunnen mijn gedachten bevatten over een Harry Potter boek dat ik heb herlezen, gedachten over een personage, noem het maar op.
Vandaag schrijf ik over een leuk nieuw stuk informatie dat vorige week vrijdag bekend werd gemaakt door J.K. Rowling zelf. Benieuwd? Klik dan snel verder.

Zoals jullie misschien wel bekend is, vertelt J.K. Rowling op haar website Pottermore vaak weetjes over de magische wereld en geeft ze hier extra informatie over.
Vorige week plaatste ze een heel stuk over iets waar ik als Potterhead altijd al benieuwd naar was: andere Tovernaarsscholen. Want ja, in de magische wereld die J.K. gecreëerd heeft, is Hogwarts niet de enige magische school.

In Harry Potter and the Goblet of Fire leerden we al twee andere magische scholen kennen, namelijk: Beauxbaton en Durmstrang. Beauxbaton is een school gelegen in de Pyreneeën en die een goede band heeft onderhouden met Hogwarts. Durmstrang is een instituut gelegen ergens in het verre Noorden van Europa. Een school die onder leiding van Igor Karkarov geen goede reputatie had.

Op haar website schrijft J.K. over Mahoutokoro, een Japanse toverschool. Uagadou, een van de grootste magische scholen in Afrika en Castelobruxo, de school voor heksen en tovernaars in Brazilië.
J.K. geeft een hoop  nieuwe informatie over deze magische scholen en ook vertelt ze wat meer over Beaubaton en Durmstrang. Wist je bijvoorbeeld dat Beauxbaton ook Nederlandse heksen en tovernaars opleid?

De Noord-Amerikaanse school Ilvermorny blijft nog even een mysterie. Hoewel J.K. deze school wel genoemd heeft, blijft de informatie nog even geheim. Op haar Twitter zegt ze dat we Pottermore in ieder geval nog even in de gaten moeten houden. Ook hintte ze wellicht naar het bekendmaken van andere magische scholen.
j.k.Zelf moet ik toegeven dat de Zuid-Amerikaanse school Castelobruxo mij heel erg aanspreekt, dit komt natuurlijk voor een deel omdat ik zelf van Zuid-Amerikaanse afkomst ben. Zo schrijft J.K. op haar site dat Castelobruxo beschermt wordt door de wezens Caipora. Die zo mogelijk nog ondeugender en naarder zijn dan Peeves de klopgeest. Kun je het je voorstellen?

Ik vind elk extra weetje over de magische wereld die J.K. Rowling verzonnen heeft, heerlijk. Ik neem ook alle informatie enthousiast in me op. Hoe meer ik over deze wereld kan weten, hoe beter. Ik raad jullie dan ook echt aan om de site te bezoeken.
Overigens weet ik  nog niet hoe vaak ik zulke Pottertalks ga plaatsen op mijn blog, maar als jullie er enthousiast over zijn zal ik proberen dit regelmatig te doen.

Mijn vraag aan jullie: wat vinden jullie van deze extra informatie? Was jij hier ook heel benieuwd naar?

-XO Valerie

3 thoughts on “Pottertalk | Wizarding Schools

  1. Pingback: Pottertalk: Houses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge