Te weinig uren in een dag

Klok, Tijd, Terzijde StaanHoe ironisch. Een artikel wat ik voor gisteren gepland had staan, heb ik vanwege tijdgebrek door moeten schuiven naar vandaag. (so much voor mijn nieuwe blogschema).
Terwijl ik dit artikel schrijf, staar ik mistroostig naar mijn witte IKEA-bank. Hoewel deze eigenlijk oud en versleten is, was het altijd mijn favoriete leesplekje. Nu lijkt er haast een vloek op te rusten. Telkens als ik me lekker onder een dekentje nestel met een fijn boek, val ik in slaap. Just like that. Het lijkt elke keer te gebeuren, wanneer ik tijd voor mezelf maak om te lezen.


Tijd is precies datgene wat ontbreekt de laatste tijd. Deadlines, voorbereidingen en tentamens nemen mijn hele planning in beslag. De dagen dat ik vrij heb, staan zó volgepland met allerlei activiteiten dat ik zelfs op die dagen bijna geen tijd heb om te lezen. En als ik dan eindelijk kan lezen in de zeldzame vrije uurtjes, val ik in slaap.

Als ik net als Aladdin een magische lamp zou vinden en drie wensen mocht doen, zou ik absoluut wensen voor een paar extra uurtjes in een dag. Mijn tweede wens zou zijn om extra energie te hebben, zodat ik tijdens deze uren niet in slaap val. Mijn laatste wens zou ik dan gebruiken om oneindig veel boeken (plus bijbehorende boekenkasten) te kopen.

Natuurlijk is de kans dat ik een magische lamp vind zeer onrealistisch, but hey! A girl can dream, right? Wat ik voor alsnu hoop is dat ik het binnenkort wat rustiger heb waardoor ik ook echt de energie heb om te lezen. Ik heb namelijk nog genoeg leuke boeken om te lezen en te recenseren, dus houd daarvoor absoluut mijn blog in de gaten.

Verder hoeven jullie je niet druk te maken dat ik door te weinig tijd, niet meer zal bloggen. Ik probeer me nog steeds te houden aan de vier blogjes per week, al kan het zijn dat ik soms een artikel een dag vooruit verschuif.

Herkennen jullie dit ook? En als jullie toevallig wél die magische lamp vinden, schenk mij dan ook een wens.

-XO Valerie

 

2 thoughts on “Te weinig uren in een dag

  1. Ik snap je probleem maar al te goed… Toch zou ik niet wensen voor meer uren in een dag maar voor een apparaatje waarmee je de tijd kan stilzetten voor iedereen behalve voor jezelf. Ongestoord lezen, schrijven, slapen… En dat allemaal zonder tijd te verspillen 😉

  2. Mijn eerste wens zou zijn dat ik iedere dag 3 wensen zou kunnen doen: mocht er dan een vervelende dag tussen zitten, kan ik altijd wensen dat die wel wat sneller voorbij gaat :p maar voor de rest herken ik het ‘tijd-en-energie-probleem’ maar al te goed. Helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge