Wrap-Up Januari 2017

wonderstruck67
Sommigen van jullie zullen misschien wel hebben gezien dat mijn doel voor de goodreads reading challenge dit jaar een flink stuk lager ligt dan vorig jaar. Namelijk: 30 boeken. Dit heb ik uiteraard bewust gedaan. Ik merkte dat 45 boeken met alle drukte van school en stage echt op het nippertje gehaald hebt. Door al die druk om de challenge tóch te halen, kreeg ik aan het einde van het jaar een stuk minder plezier in het lezen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Lezen doe ik om te ontspannen, niet om meer stress te ervaren. Omdat ik aankomende zomer ook een hele mooie reis ga maken, heb ik tijdens die maanden wel minder tijd om te lezen. Ook een reden waarom mijn doel voor dit jaar rond de 30 boeken ligt. Hoe dan ook, ik vind het een mooi getal en ik ben ook vast besloten om dit te gaan halen. Ik kan jullie alvast vertellen dat deze maand me al een stukje op weg heeft geholpen om dat aantal te bereiken.

harteloosHet eerste boek van 2017 was het prachtige Harteloos van Marissa Meyer. In tegenstelling tot haar andere boeken, las ik deze in het Nederlands. De vertaling ervan vond ik prachtig en ik ben echt verliefd op de woordspelingen die erin gemaakt werden. Daarmee ben ik ook weer een beetje verliefd geworden op het lezen in het Nederlands. Harteloos is echt een perfecte combinatie tussen een romantisch, maar ook duister sprookje. Hoewel het einde al bekend is, is de weg er naar toe magisch en hartverscheurend. Daarbij is de omslag echt adembenemend. Ren dus allemaal naar de winkel (als je dat nog niet gedaan hebt) en waan je in het waanzinnige Wonderland.

harry-potter-en-de-steen-der-wijzenNa het lezen van Harteloos raakte ik in een leesdip. Bij elk boek dat ik oppakte, had ik het gevoel dat er iets ontbrak. Niks bleef hangen. Ik wilde voorkomen dat deze leesdip lang zou duren en daarom wist ik dat ik maar één ding kon doen. Het beste medicijn tegen een leesdip. Namelijk: het herlezen van Harry Potter. Sowieso had ik al het plan om in 2017 de hele Harry Potter serie weer te herlezen en deze maand was een prima moment om het eerste deel er weer eens bij te pakken. Uiteraard kan ik dit boek dromen. Ik kan zelfs de eerste bladzijde bijna helemaal citeren (ja, ik ga deze weddenschap graag aan als iemand me hiervoor uitdaagt). Toch verveelt dit boek me nooit. Ik hou ervan hoe vlot het weg leest. Ik hou van Harry, Ron en Hermelien. Werkelijk, dit boek voelt als thuiskomen. Elke keer weer.

looking-for-alaskaVervolgens besloot ik -nog steeds niet helemaal uit mijn leesdip gekropen, om Looking for Alaska van John Green op te pakken. Zijn eerdere boeken die ik gelezen heb (The Fault in Our Stars & Paper Towns) vond ik beide erg tof. Het duurde voor mij echt even voordat ik helemaal in het verhaal zat, maar op een gegeven moment kwam er een echte turning point en BAM. Recht door mijn ziel. Dit boek wist me echt te raken. De schrijfstijl was prachtig en poëtisch en de emoties rauw en oprecht. Ik heb gehuild bij dit boek en dat zegt iets. Want wat nou als ik je vertel dat ik zelfs niet heb hoeven huilen bij The Fault in Our Stars? Dat bedoel ik.

kwellingToen was het tijd om verder te lezen in mijn guilty pleasure serie. De Fallen serie. Vol goede moed begon ik in Kwelling van Lauren Kate. Mijn recensie hiervan komt eind deze week online te staan, maar om je vast een voorproefje te geven: de titel doet het boek eer aan. Min of meer. Heel lang geleden las ik de gehele Fallen serie en nu, jaren later, lees ik ze weer. Vroeger was ik helemaal verliefd op het tragische maar óh zo romantische verhaal van Luce en Daniël. Nu betrapte ik me er op dat ik ontzettend vaak met mijn ogen moest rollen. Toch las het boek wél lekker weg en vind ik het -ondanks alle clichés en irritatie punten, stiekem toch best leuk. Een soort love to hate it verhouding.

passieOmdat ik stiekem nog wel eventjes in de Fallen wereld wilde blijven hangen, besloot ik om gelijk na Kwelling, Passie te gaan lezen.  Passie is het derde deel van deze serie en ook het deel waarvan ik het minst weet wat ik er van moet vinden. Aan de ene kant is het boek heel anders dan de voorgaande twee delen, maar aan de andere kant valt het gedurende het boek steeds weer in herhaling. Het boek zelf had ik overigens binnen één dag uit, dus het leest zeker wel vlot. Ik was dan ook voornamelijk opnieuw geïntegreerd door de Engelen mythologie die Lauren Kate beschrijft. De zoetsappige relatie tussen Luce en Daniël neem ik dan maar eventjes voor lief.

Met 5 gelezen boeken deze maand, heb ik toch wel een erg mooi begin gemaakt aan het nieuwe jaar. En hoewel ik maar 4 van deze boeken meetel voor mijn reading challenge (Harry Potter heb ik namelijk al ontzettend vaak herlezen), ben ik toch zeer tevreden.

Welke boeken hebben jullie gelezen in januari? Wat is jullie leesdoel?

-XO Valerie

One thought on “Wrap-Up Januari 2017

  1. Ik las deze maand Blindelings, Baron 1898 en Lola & the boy next door! Mijn doel is om 35 boeken te lezen dit jaar, en als ik zo door ga gaat dat wel lukken denk ik! Door de tentamens zit ik op het moment een beetje in een dip waardoor ik me niet goed kan concentreren op lezen, dus dat is wel jammer!

    Harteloos ligt inmiddels klaar op mijn tbr en ik ben er heel erg benieuwd naar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge