Wrap-Up Mei

Eigenlijk wilde ik de wrap-up van de maand Mei graag met jullie doornemen aan de hand van een video, maar vanwege tijdgebrek heb ik besluiten om er toch maar een blogpost van te maken.
Mei was voor een vrij goede leesmaand en ik las ook meer boeken dan dat ik normaal lees in een maand, namelijk: 6 boeken. Ik loop hiermee dus ook ruim voor (lees: 5 boeken) op mijn reading challenge dus ik denk dat het binnenkort écht tijd wordt om deze challenge te verhogen.

Als eerste las ik helemaal aan het begin van deze maand P.S. I Still Love You door Jenny Han uit. Ik heb echt zoveel genoten van dit boek en hoewel het heus geen literair hoogstandje is, vond ik het echt onwijs lief en schattig. Ik ben fan. Oh, en weet je wat het allerleukste is? Er komt nóg een vervolg. Je leest het goed. Hoewel de Lara Jean serie eigenlijk maar uit een duologie zou bestaan, heeft Jenny Han besloten om er toch nog een boek bij te schrijven. Always & Forever, Lara Jean zal het 3e en laatste boek worden.

readathonTijdens de Blossom Books Read-a-Thon las ik Anna  & de French Kiss door Stephanie Perkins uit. Hoewel ik in het begin heel sceptisch was over dit boek, heeft het me aangenaam weten te verrassen. Ik heb dit boek binnen één dag uitgelezen in het zonnetje en de combinatie van zomers weer en een lief, romantisch boek was echt ideaal.

Ook maakte ik tijdens de Read-a-Thon een begin in het langverwachte The Crown door Kiera Cass. Ik had zó lang uitgekeken naar dit boek en ik vond het jammer om te zien dat dit laatste boek zo dun was. Desondanks heb ik er erg van genoten en stiekem heb ik ook een traantje gelaten omdat The Selection nu echt tot zijn einde is. The Crown had voor mij dan ook absoluut nog wat langer mogen zijn, zodat ik nog langer had kunnen genieten van deze fantastische serie.

The Art of Fielding door Chad Harback was een boek die ik moest lezen voor Literature. Ik zag er zwaar tegenop. Natuurlijk was ik veel te laat begonnen en moest ik de uitdaging aangaan om dit 600-pagina’s tellende boek binnen twee en een halve dag uit te lezen. Het is me dan ook gelukt, maar met veel moeite. The Art of Fielding gaat voornamelijk over baseball -een onderwerp dat me totaal niet interesseert. Uiteindelijk moet ik toegeven dat het boek me meegevallen is, maar écht leuk vond ik het nou ook weer niet.

wonderstruck32Cress door Marissa Meyer stond erg hoog aan mijn TBR en deze maand heb ik ‘m ook eindelijk uitgelezen. Over Cress zou ik echt uren kunnen fangirlen want wát een boek was dat zeg. Ik heb er zoveel van genoten en ik zou zelfs willen dat ik het boek opnieuw kon lezen zonder dat ik alles van te voren wist. Alle twists and turns deden me verrassen en ik zwijmelde weg bij alle swoonworthy momentjes.

Tot slot las ik ook de IJzerkoning door Julie Kagawa. Over deze serie had ik veel goede dingen gehoord en ik was daarom ook erg nieuwsgierig geworden. Hoewel ik de IJzerkoning oprecht een vermakelijk boek vond, ben ik niet zo enthousiast als veel anderen. Ik had er meer van verwacht en er waren toch een aantal kleine dingen waaraan ik me erg irriteerde.

Ik hoop in Juni het aantal van 6 gelezen boeken te kunnen overtreffen. Met het vooruitzicht op de naderende tentamens weet ik niet zeker of dit me ook daadwerkelijk gaat lukken.
Ik ben benieuwd welke boeken jullie onlangs hebben gelezen en wat jullie favoriete summer read is. Laat het me weten!

xoValerie

 

 

3 thoughts on “Wrap-Up Mei

  1. Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe ( wàt een titel, zeg!), Alice in Zombieland, De Vijde Golf en nog wat boeken, haha! Nu herlees ik City of Heavenly Fire, helaas heb ik daarna OPNIEUW TMI uitgelezen… 🙁 Ik verheug me op de vakantie, dan kan het leesfestijn pas echt beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge