Classics Collection

Ik ben altijd een liefhebber geweest van echte Engelse literatuur -dit kan haast ook niet anders in combinatie met mijn opleiding. Op pinterest zag ik vaak prachtige boekenkasten voorbij komen gevuld met collecties van de Engelse classics. Het is dan ook niet verbazingwekkend om te zeggen dat ik er ongelooflijk hebberig van werd. Ik droom er ook van om ooit alle favoriete klassiekers mooi in mijn kast te hebben staan.

Echter, er zijn inmiddels zoveel verschillende en mooie uitgaven van dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zo heb je bijvoorbeeld de Barnes and Nobles collectie en de Penguin Classics Clothbound. Nu heb ik maar een studentenbudget, dus allemaal sparen gaat ‘m voor mij niet worden. Zelf ben ik begonnen met het sparen van een andere uitgave. Namelijk: de Penguin Classics Faux Leather editions.

Eerlijk, ik zie deze edities maar heel weinig in boekenwinkels. Ik heb dan ook geluk dat de boekwinkel Gianotten en Mutsaers in Tilburg er vrijwel altijd een aantal op voorraad heeft. Hoewel ik de clothbound edities ook prachtig vind, vind ik de faux leather edities net een meer vintage uiterlijk hebben. Zeker als je ze naast elkaar zet. En hé, als ik je dan nog iets leukers moet vertellen: per stuk kostten ze slechts €12,50

Het eerste boek dat ik uit deze reeks kocht, is mijn absolute favoriete klassieker. Jane Eyre van Charlotte Bronte. Hiervan heb ik bijna elke verfilming gezien en het boek heb ik al meerdere malen gelezen. Ik krijg er maar geen genoeg van, want ik vind het werkelijk een prachtig, heerlijk en romantisch verhaal.

               

Vervolgens kocht ik het boek van de andere Bronte-zuster. Wuthering Heights door Emily Bronte. Dit boek heb ik zelf nog niet gelezen, maar het verhaal spreekt me heel erg aan. Ik hoop dat ik in 2018 ergens de tijd vind om dit boek te lezen. Ik heb namelijk het gevoel dat dit een boek is waar je echt rustig voor moet gaan zitten om het daadwerkelijk helemaal in je op te nemen.

Het meest recente boek dat ik kocht, is een boek dat ik al ontzettend lang wil hebben. Het boek was er eerst niet in de faux leather collectie dus heb ik getwijfeld om de clothbound editie te kopen. Toevallig zag ik ‘m enkele weken voor kerst ineens tussen alle andere boeken staan. Het boek waar ik het over heb is The Picture of Dorian Gray van Oscar Wilde. Het verhaal heeft me altijd enorm geïntrigeerd en na het zien van de film werd ik heel benieuwd naar hoe het verhaal op papier zou zijn. Inmiddels ben ik al begonnen in dit boek en het enige wat ik vast verklap is dat het boek zeker niet tegenvalt.

De volgende boeken die ik graag zou willen aanschaffen zijn Great Expectations van Charles Dickens en natuurlijk Pride and Prejudice van Jane Austen. Hopelijk kan ik ze snel toevoegen aan mijn immers overvolle boekenkast. En dan hoop ik op een dag ook eens te gaan sparen voor de prachtige Barnes and Nobles collectie. Ik bedoel, that’s the dream guys.

Hebben jullie een favoriete “klassieker”? Of een boek uit de Barnes and Nobles collectie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge