#CoffeeBookTag

Coffeebooktag
Ongeveer een week geleden kwam ik de Coffee Book Tag tegen op de Engelstalige boekenblog MyRiadInklings en aangezien ik er van overtuigd ben dat mijn bloed voor 50% uit cafeïne bestaan, kon ik deze tag niet aan mij voor bij laten gaan. Uiteraard heb ik deze post geschreven onder het genot van een heerlijk kopje koffie en ben ik nu alweer geneigd om een volgende te zetten.

“What do you want?
Just coffee. Black -like my soul” -Clary Fray, The Mortal Instruments: City of Bones.

Black: A series that is tough to get into, but has hardcore fans

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Hierbij ga ik voor de Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children serie. Ik heb slechts alleen nog deel 1 gelezen, maar het duurde daarbij echt een tijdje voordat ik in het verhaal zat. Toen ik het boek eenmaal uit had, had ik niet gelijk de neiging om de rest van de serie te gaan lezen. Heel erg gek omdat deze serie ontzettend veel fans heeft. Ik hoop daarom ook heel erg dat de rest van de serie mij wel weet te raken.

Peppermint Mocha: A book that gets more popular during the winter or a festive time of year

Ik heb altijd het idee dat de boeken van John Green immens populair zijn tijdens de winter, hoewel dit ook aan mij kan liggen. Zelf vind ik dit natuurlijk helemaal niet erg en lees ik de boeken van John Green erg graag tijdens de winter. Een boek wat ik dan ook vaak voorbij zag komen afgelopen winter was Let It Snow. Deze heb ik zelf nog niet gelezen, maar staat wel al op mijn TBR.

Hot Chocolate: A favourite children’s book

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Harry Potter(duh). Ik zou niet weten welk boek ik anders zou moeten noemen dan deze. Hoe je het ook wend of keert, Harry Potter zal altijd mijn favoriete jeugdboek blijven.

Double shot of espresso: A book that kept you on the edge of your seat from start to finish

Ik kan me nog perfect herinneren dat ik De Hongerspelen echt met geen mogelijkheid kon wegleggen. Ook herinner ik me nog dat ik de dag nadat ik begonnen was in dit boek, een belangrijk en moeilijk proefwerk voor de boeg had. Of ik me mijn cijfer nog herinner? Nee, die heb ik verdrongen..

Starbucks: A book you see everywhere

Anna & de french kiss

Anna & the French Kiss is een boek wat ik echt overal tegenkom -overigens geldt dit ook voor de rest van deze serie, noem het maar op: blogs, YouTube, Instragram. Werkelijk, ik kon niet aan dit boek ontkomen en toen ik dit boek ook nog eens gewonnen had, wist ik dat ik hem echt moest lezen. Ik was aangenaam verrast. Wat een tof boek!

Oops! I accidentally got decaf: A book you were expecting more from

Moth Girls

Ik had echt ontzettend veel verwacht vanMoth Girls. De cover en de achterflap spraken me onmiddelijk aan waardoor ik -impulsief als ik ben, dit boek meteen afrekende bij de kassa. Echter, Moth Girls viel me behoorlijk tegen. Ik verwachtte een spannende thriller, maar de spanning was naar mijn idee ver te zoeken om over de ontknoping nog maar te zwijgen.

The perfect blend: Name a book or series that was both bitter and sweet, but ultimately satisfying

Voor Jou

Oh wat heb ik gehuild bij Voor Jou. Gelukkig verscheen er tussen mijn tranen door ook af en toe een brede glimlach op mijn gezicht. Voor Jou was echt een prachtig boek en na het zien van de film vind ik het zelfs nog mooier en hartverscheurender. Wie huilt er met me mee?

Green Tea: Name a book or series that is quietly beautiful

Unearthly

Een van de boeken die ik begin dit jaar las, was Unearthly. Een prachtig boek over engelen en liefde zonder dat het ook maar op een enkel moment cliché is. Ik heb de rest van de serie nog steeds niet gelezen en stiekem schaam ik me diep. Ik wil namelijk meer meer meer lezen!

Chai Tea: Name a book or series that makes you dream of farr off places

Duizend Stukjes van Jou

Duizend Stukjes van Jou heeft mij meegelokt naar het oude Russische tsarenrijk en me compleet betoverd. Wat ben ik verliefd op deze wereld geworden zeg. Ik kijk daarom ook ontzettend uit naar het tweede deel en ik ben heel benieuwd welke dimensies het volgende boek allemaal te bieden heeft.

Ondertussen is mijn koffie alweer op en daarom nodig ik Demi van BooksandParchment en Ellis van Cinderellis uit om deze tag ook in te vullen.
Heb ik je niet getagd? Voel je vooral vrij om deze tag alsnog over te nemen. Ook zou ik het fijn vinden als je mij en mijn blog erin vermeldt zodat ik naar jullie antwoorden kan kijken.

Hoe drinken jullie je koffie het liefst?

xoValerie

One thought on “#CoffeeBookTag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge