Friday Favourites: favoriete boeken van 2016

Kun je je het voorstellen? Morgen is het de allerlaatste dag van 2016 en gaan we ’s avonds het nieuwe jaar in! Als ik er zo op terug kijk is dit jaar werkelijk voorbij gevlogen. 2016 is voor mij het jaar geweest waarin ik echt weer actief ben gaan lezen. Hoe ik zo’n anderhalf jaar terug maar vijf boeken in een jaar las, las ik dit jaar 45 boeken. Nogal een verschil. Vandaag heb ik vijf boeken op een rijtje gezet die ik in 2016 heb gelezen en tot mijn absolute all time favourites behoren.

wonderstruck54

Laten we beginnen met City of Glass van Cassandra Clare. Ik ben echt ontzettend van haar boeken en de hele shadowhunter wereld. Hoewel ik The Infernal Devices echt super tof vond, heeft The Mortal Instruments toch echt wel een heel speciaal plekje in mijn hart. De eerste drie boeken van deze serie heb ik verslonden en in 2017 is het hoog tijd om te beginnen in de andere drie boeken, waarvan als eerste City of Fallen Angels op mijn lijstje staat.

Duizend stukjes van jou van Claudia Gray is het eerste deel van de Vuurvogel-trilogie. Ik ben compleet verliefd geworden op deze serie. Het hele idee van reizen naar andere dimensies en je andere “ik” zien, intrigreert me enorm. De eerste twee delen hebben me helemaal betoverd en ik kan niet wachten tot het derde boek in Nederland verschijnt.

The Lunar Chronicles van Marissa Meyer vind ik oprecht een van de allerbeste series ooit en tot nu toe is Cress er mijn favoriete boek van. Het verhaal bevat zóveel actie, spanning, plottwisten én humor dat ik het geen moment weg kon leggen. Daarbij stel ik tot op de dag vandaag het laatste boek Winter uit. Ik wil niet dat deze serie tot zijn einde komt. Gelukkig heb ik ook Harteloos klaarliggen, dus ik heb nog wat  boeken van Marissa Meyer om te lezen.

A Court of Mist and Fury van Sarah J. Maas is een boek die ik bij ontzettend veel bloggers terug zie in hun lijstje met favorieten. En dat is zeker niet onterecht. Wat was dit boek een intens avontuur om te lezen. Vanaf de eerste tot de allerlaatste bladzijde was ik geboeid. Ik durf te zeggen dat bijna elke lezer wel compleet is gevallen voor Rhysand. Het boek stopt met een ongelooflijke cliffhanger en ik tel nu de dagen al af tot A Court of Wings and Ruin. Die titel alleen al beloofd heel veel goeds.

En tot slot staat bovenaan mijn lijstje Am I Normal Yet van Holly Bourne. Dit boek was zo compleet anders dan de andere young adult boekend die ik heb gelezen. Dit komt vooral door de actuele issues die de auteur aansnijd. Het boek zit boordevol feminisme en ik kan maar niet genoeg benadrukken hoe belangrijk ik dat vind. Dit boek is ook een boek dat ik echt aan iedereen aan wil raden. Verder ben ik van plan om heel snel de rest van de trilogie aan te schaffen, want als die ook maar een beetje op het eerste deel gaan lijken, weet ik nu al dat ik het helemaal geweldig ga vinden.

Welk boek heeft in 2016 het meeste indruk gemaakt op je?

-XO Valerie

2 thoughts on “Friday Favourites: favoriete boeken van 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge