Friday Favourites: favoriete covers

Het einde van 2016 nadert. Afgelopen dinsdag vertelde ik jullie al dat ik deze maand iets nieuws wil introduceren op mijn blog. Namelijk de friday favourites waarbij ik steeds een “favourite”-lijstje maak die betrekking heeft tot mijn gelezen boeken in 2016. Als het ware dus een soort “”boeken countdown” tot 2017.

Deze vrijdag wil ik beginnen met mijn favoriete boekcovers. In dit opzicht ben ik een beetje materialistisch, want ik ben dol op prachtige covers. Soms is dit zelfs de enige reden waarom ik bepaalde boeken aanschaf. Daar gaat mijn geld. Anyway, laten we beginnen!

Wink Poppy en Midnight

Op nummer staat Wink, Poppy en Midnight van April Genevieve Tucholke. Ik ben echt verliefd op deze omslag en hoe langer ik er naar kijk, hoe meer ik er van houd. De cover haalde mij dan ook over de streep om ‘m aan te schaffen en de handlettering en illustraties sluiten perfect aan bij het verhaal. Blossom Books heeft er goed aan gedaan om de originele cover te behouden.

six-of-crows
Op de vierde plaats staat Six of Crows van Leigh Bardugo, want: JUST LOOK AT IT! Ik ben dolblij dat ook de Nederlandse editie List en Leugens ook dezelfde cover heeft, want ik vind hem zó mooi. Door de omslag had ik al heel erg hoge verwachtingen van dit boek en het heeft zo ook allemaal waargemaakt. Stiekem vind ik de cover van Crooked Kingom / Kraaien Koninkrijk nóg mooier, maar omdat ik deze nog niet gelezen heb, leek het me niet eerlijk om ‘m op de lijst te zetten.

the-siren
Op nummer 3 staat The Siren van Kiera Cass. Eigenlijk vind ik dat alle boeken van Kiera Cass een prachtige omslag hebben (The One was naar mijn idee echt perfectie), maar ook The Siren stelde niet teleur. De Engelse editie heeft daarbij ook een omslag die glanst als je ‘m in het licht houdt. Wat willen we nog meer? (Oké, ja een nieuw boek van Kiera Cass, dát willen we). The Siren heeft in ieder geval een mooi plekje in mijn boekenkast want dat verdient ie zeker!

Tienduizend hemels boven jou
Op de tweede plaats staat Tienduizend hemels boven jou van Claudia Gray. Ik ben echt verliefd geworden op de Vuurvogel-trilogie en het eerste deel pakte ik voornamelijk op door de fantastische omslag. Ik heb een enorme zwak voor boeken met een watercolor omslag. Ook heb ik de omslag voor Een miljoen werelden met jou gezien en ik kan niet wachten tot het boek verschijnt en ik het in mijn handen kan houden.

jane-eyre
Het mooiste boek dat ik dit jaar kocht is Jane Eyre van Charlotte Brontë. Jane Eyre is met stipt mijn favoriete Engelse classic en ik heb daarom ook meerdere edities van dit boek. De mooiste in mijn bezit is uiteraard deze. Het is een prachtige hardcover met nepleer en de letters en kleine blaadjes op de cover zijn goudkleurig en glanzen ook. Ik ben zo ontzettend blij met dit exemplaar dat ik het haast zonde vind om ‘m te lezen.

Zo, dit was mijn lijstje met favoriete omslagen van de boeken die ik heb gelezen in 2016. Natuurlijk weet ik nog veel meer mooie boekcovers te noemen, maar dan zou er geen einde komen aan deze post. Ik ben heel benieuwd welke boekcovers jullie het mooist vinden en of jullie ook soms boeken kopen alleen vanwege de omslag.

Laat me weten wat jullie favoriete covers zijn!

xoValerie

One thought on “Friday Favourites: favoriete covers

  1. mijn mooiste book covers van de boeken die ik afgelopen jaar heb gelezen zijn denk ik toch wel van the infernal devices van Cassandra Clare en a court of Thorns and Roses van Sarah J. Maas.
    Het mooiste boek dat ik dit jaar gekocht heb is denk ik toch wel The Forgetting van Sharon Cameron en Crooked Kingdom van Leigh Bardugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge