#GilmoreGirlsTAG

Afbeeldingsresultaat voor gilmore girls png

Onlangs werd ik door Demi van Books&Parchment getagd in de Gilmore Girls tag. Enthousiaster kon ik haast niet zijn, want ik ben dol dol dol op Gilmore Girls. Deze serie heb ik binnen enkele weken helemaal gebingewatched. Ik heb tranen gelachen tijdens het kijken naar Lorelai en Rory en na het zien van de Gilmore Girls revival, ben ik nog steeds een beetje verdrietig dat de serie echt op zijn einde is. Elk personage heb ik in mijn hart gesloten en daarom kan ik deze tag ook niet aan me voorbij laten gaan.

Afbeeldingsresultaat voor lorelai gilmore quotes

Lorelai: a character with a witty or sarcastic kind of humor

Hierbij komt onmiddelijk één personage in me op. Ik heb het natuurlijk over Jace uit The Mortal Instruments. Voornamelijk zijn opmerkingen in City of Ashes zijn echt heerlijk! Precies om zijn humor kan ik niet wachten om de laatste drie TMI boeken te gaan lezen.

“I don’t want to be a man,” said Jace. “I want to be an angst-ridden teenager who can’t confront his own inner demons and takes it out verbally on other people instead.”

Afbeeldingsresultaat voor rory gilmore quotesRory: your favourite classic

Jane Eyre. Zonder twijfel. Een prachtig boek geschreven door Charlotte Brönte. Vanaf het moment dat ik de BBC serie hiervan zag, was ik op slag verliefd en wist ik dat ik het moest en zou lezen. Sindsdien is het absoluut mijn favoriete klassieker en kan ik met trots zeggen dat ik een super mooie faux leather hardcover editie er van bezit.

Afbeeldingsresultaat voor luke danes gif
Luke: a book you secretly love but are afraid to admit

Ik ga het gewoon toegeven. Hoe erg ik me er ook tegen verzet, ik kan gewoonweg niet ontkennen dat ik nog steeds een zwak heb voor de Twilight boeken. Ja, ze zijn ontzettend cliché en ja, vampieren horen niet sparkly te zijn. Toch kan ik het niet helpen. Als ik terug kijk naar mijn vroegere 14-jarige zelf, moet ik glimlachen. Ik was vroegen zo’n ontzettende Twilight fan en daarbij ook #TeamEdward all the way. Terwijl ik nu Jacob eigenlijk véél leuker vind.

Afbeeldingsresultaat voor lane kim gifLane: a musical character 

Pfoe, dit vind ik een moeilijke. Het enige personage wat ik zo kan bedenken is America Singer uit de Selectie serie. Zij is namelijk een zangeres en speelt een aantal instrumenten. Nu is America niet echt een van mijn favoriete personages, dus ja… let’s leave it here.

 

Afbeeldingsresultaat voor dean forester gifDean: your first booklove (a character or a book)

Een super *kuch* origineel antwoord, maar toch moet ik zoals zo vaak weer voor Harry Potter kiezen. De boeken waarmee het voor mij allemaal begonnen is. Door de Harry Potter serie ben ik echt verliefd geworden op de kracht van lezen en het heeft me laten zien hoe mooi en betekenisvol bepaalde verhalen kunnen zijn. Zonder Harry Potter zou ik weleens nooit zo’n grote boekenwurm zoals nu zijn… en daar wil ik niet eens aan denken.

Afbeeldingsresultaat voor sookie st james gifSookie: a book you’ve devoured

De Hongerspelen van Suzanne Collins. Ik kan me nog zó goed herinneren toen ik het boek las. De dag erna had ik een proefwerk Spaans waar ik nog ontzettend veel voor moest leren. Toch besloot om eventjes “een paar hoofdstukken” te lezen voordat ik zou beginnen… HA-HA. Een paar hoofdstukken. De Hongerspelen. Gewoon nee. De Hongerspelen was namelijk een boek dat je niet weg legde. Nee, het moest in één keer uit. En dat heb ik geweten ook. Het cijfer van het betreffende proefwerk staat nog steeds op mijn netvlies gebrand.

Afbeeldingsresultaat voor jess mariano gifJess: a book you love that gets the most hate

Hmm, hier kan ik zo één twee drie helemaal niks bij bedenken. Zo hier en daar zag ik voorbij komen dat niet iedereen 100% fan was van To all the boys I’ve loved before, maar dat boek krijgt niet zozeer “haat”. Anyway, dit wel weer een mooi moment om te vertellen dat ik helemaal weg was van Jess in Gilmore Girls.

Afbeeldingsresultaat voor emily gilmore gifEmily: expensive look

Hierbij ga ik uiteraard weer voor mijn faux leather editie van Jane Eyre. Het boek ziet er prachtig én duur uit, terwijl de prijs in werkelijk heel erg mee viel. (ik zal het verklappen: hij was 12 euro). Prachtig prijsje toch? Verder ben ik dol op al mijn hardcover boeken die ik heb, al zijn het er helaas niet zoveel. Zo heb ik bijvoorbeeld wel de geïllustreerde encyclopedie bij de Twilight saga die werkelijk prachtig is!

Afbeeldingsresultaat voor paris geller gifParis: an uptight character

Dit vind ik ook een lastige. Een echt uptight personage schiet me niet zo snel te binnen. Wel herinner ik me de bazige Hermione uit het eerste Harry Potter boek nog. Maar goed, net als Paris is Hermione een van de leukste fictieve personages die ik ken.

Als je net zo’n grote fan bent van Girlmore Girls als ik, neem deze tag dan vooral over en laat het me weten zodat ik je antwoorden kan lezen!

-XO Valerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge