Koninklijke boeken voor Koningsdag

Vandaag viert Nederland Koningsdag. Misschien breng jij deze dag door op een heel gaaf feestje óf misschien kies je toch voor een dagje lekker lezen in een boek. Mocht je voor de tweede optie gaan, maar nog niet weet welk boek je wilt lezen: don’t worry. Omdat we vandaag de verjaardag van de koning vieren, heb ik een aantal bijpassende royal boeken voor je op een rijtje gezet!


De Selectie – Kiera Cass

De eerste boeken die in me opkomen als ik denk aan royalty, zijn de boeken van De Selectie door Kiera Cass. De serie draait om America Singer die per toeval terecht komt in het koninklijke paleis waarbij ze de strijd aan gaat met 34 andere meiden om het hart van prins Maxon te veroveren. Deze serie is mijn absolute guilty pleasure en toen ik deze serie voor het eerst las, kon ik er werkelijk geen genoeg van krijgen. Als je Koningsdag dan ook door wilt brengen met een romance om bij weg te zwijmelen, is dit de ideale keuze.

Red Queen – Victoria Aveyard

Het tweede boek is Red Queen (Rode Koningin) door Victoria Aveyard. Ook in dit boek komt hoofdpersoon Mare Barrow per toeval terecht in een paleis. Hoewel Mare rood bloed heeft -waardoor je in de samenleving wordt gezien als minderwaardig, blijkt ze wel gaven te bezitten net zo als iemand met zilver bloed. Wanneer men hier achter komt proberen ze haar door te laten gaan als iemand met puur zilver bloed, maar dit is ontzettend gevaarlijk en verraad ligt telkens op de loer. Als je een boek wilt lezen die wat “stoerder” is én ook twee intrigerende mannelijke personages bevat, dan is dit het boek voor jou. Ontzettend spannend met een verrassend einde. Power is a dangerous game.

 

De IJzerkoning – Julie Kagawa

Droom je liever weg bij verhalen over feeën en machtige (rivaliserende) koninkrijken, dan is De IJzerkoning door Julie Kagawa misschien wel iets voor jou. Hoofdpersoon Megan Chase ziet wanneer zij 16 wordt, hele rare vreemde dingen en voordat ze het weet wordt ze meegezogen in het magische Nimmer Nimmer. Een wereld die bewoond wordt door feeën, elven, kobolden noem maar op. Zij is de prinses van het Zomerhof terwijl haar beste vriend Puck en Ash -mysterieuze prins van het Winterhof, strijden om haar hart. En of dat nog niet genoeg is, is er ook nog een angstaanjagende dreiging van de figuren die zich de “IJzerfae” noemen.

Harteloos – Marissa Meyer

Als we het dan hebben over koninklijke boeken, kan het boek over de beruchte Hartenkoningin uit Alice in Wonderland natuurlijk niet ontbreken. Catherine’s verhaal is te lezen in Harteloos van Marissa Meyer. Het boek speelt zich af in het Hartenkoninkrijk van Wonderland. Vergezeld met de charmante, ondeugende Cheshire cat is het haast niet voor te stellen dat de lieve Catherine eindigt als een vreselijke koningin. Het pad daar naar toe is werkelijk hartverscheurend en wanneer je het boek uit heb, blijf je -net zoals de titel, harteloos, achter.

De bovenstaande boeken zijn een paar van mijn persoonlijke aanraders. Uiteraard zijn er nog oneindig veel boeken die te maken hebben met royalty, juwelen en paleizen. Daarom ben ik erg benieuwd naar jullie aanraders!

Welk (koninklijk) boek is jouw favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge