Leesbeesten Leesclub: Rood – Pierce Brown

Leesclub(illustratie door Emmy van Zon en Maan)

Vrijdag 10 februari vond de maandelijkse Leesbeesten Leesclub weer plaats bij Van Piere in Eindhoven. Tot mijn spijt had ik de voorgaande leesclub van Harteloos gemist, want: intense sneeuwstorm. En hoewel er wederom sneeuw gevallen was, kon ik er dit keer gelukkig wél bij zijn. Het boek dat we gingen bespreken was Rood (aka Red Rising) van Pierce Brown. Dit boek had ik helaas nog niet uitgelezen en eenmaal aangekomen bij Van Piere bleek dat ik niet de enige was. Sterker nog: bijna iedereen die deze avond aanwezig was op de leesclub had niet eens op het boek gestemd. Dat mocht gelukkig de pret niet drukken, want zo als altijd was het weer ontzettend gezellig!


Vorige week vrijdag waren we maar met een klein clubje. Desondanks was het ontzettend gezellig. We begonnen de bespreking met het standaard rondje: wat waren je verwachtingen van het boek? Zelf had ik slechts twee hoofdstukken gelezen dus ik kon natuurlijk niet vertellen of mijn verwachtingen uit waren gekomen. Hoewel, eigenlijk kon ik dat wel. Mijn hersenen lijken soms op een vreemde manier te functioneren en dat heb ik wederom bewezen. Ik dacht namelijk dat deze Mars-trilogie over jawel, Peter Pan ging. Peter Pan vraag je? Ja, Peter Pan. Het zit namelijk zo: op de omslag van het derde deel in deze trilogie staat een haak (lees: een sikkel) afgebeeld en het betreffende boek heet Morning Star. Morning Star deed mij onmiddellijk denken aan the second star to the right. In combinatie met een haak was dat dus ding ding Peter Pan. Ha-ha Valerie, nice try. Het boek gaat over alles behalve Peter Pan.

Wat ik vooral opmaakte uit de mening van de andere lezers was dat het boek ontzettend gaaf, maar ook erg langzaam te lezen was. De schrijfstijl was pittig. Zowel in het Nederlands als in het Engels. Zelfs Emmy had er maar liefst een week over gedaan, wat voor haar doen toch echt heel lang is. Verder wordt het boek aangeprezen als een mix tussen de Hongerspelen en Game of Thrones. Hoewel ik het boek dus nog niet uit heb, konden de meeste lezers zich wel vinden in de stelling. Dit maakt de verwachtingen van dit boek voor mij best hoog en daarom heb ik besloten om deze binnenkort helemaal te lezen. (Ook wil ik er nog bij vermelden dat de gehele leesclub het stellig eens was over de looks van auteur Pierce Brown. Just saying) 

leesclub-10-februari

Na het bespreken van Rood, werden er door boekhandel Van Piere ontzettend toffe prijzen weggegeven. Zo waren er heuse lifesizers van Fantastic Beasts. Levensgrote exemplaren van Newt, Tina, Queenie en Jacob werden verloot. Helaas greep ik net mis en gingen deze exemplaren naar de andere lezers. Heel erg vond ik dit niet, want er werden ook boeken verloot. Ik ging naar huis met zowel The Jewel als Sterrenstof, beide uitgegeven door uitgeverij Young & Awesome. Uiteraard moest er voordat we een nieuw boek gingen kiezen, óók een groepsfoto worden gemaakt met de geweldige lifesizers. Zie de foto hierboven voor het resultaat.

Natuurlijk moest er ook een volgend boek gekozen worden. Hoewel ik zelf niet voor dit boek gekozen had, gingen de meeste stemmen uit naar Verdermeer (Furthermore) van Tahereh Mafi. Dit boek wordt besproken op 10 maart bij boekhandel Van Piere in Eindhoven.

Zie ik jullie daar?

xoValerie

2 thoughts on “Leesbeesten Leesclub: Rood – Pierce Brown

  1. Ik zit in België in een leesclub en wij hebben vorige zomer ook Rood gelezen en besproken. En ook bij onze leesclub kwam het uiterlijk van Pierce Brown ter sprake XD Zelf vond ik dit boek ook behoorlijk traag lezen inderdaad – en ik had er gewoon veel meer van verwacht. Ik heb echter wel gehoord dat boek twee veel beter is, dus ik geef Gouden Zoon zeker een kans.
    Marcia onlangs geplaatst…Er komt een nieuw boek in de wereld van The Girl With All The GiftsMy Profile

    1. Haha ja over het uiterlijk van Pierce Brown valt heel veel te zeggen haha! Zo mogen alle auteurs er wel uit zien 😉
      Ik ben benieuwd, ik wil Red Rising sowieso nog een kans geven, want het lijkt me echt een super toffe serie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge