Leesclub Caraval

(illustratie door Emmy van Zon en Maan )

6 oktober vond weer de maandelijkse editie van de leesbeesten leesclub plaats. Ondanks dat het een heel regenachtige dag was, waren de weergoden me ’s avonds gunstig gezind en bleef het tijdens mijn reis richting Eindhoven eventjes droog.

Zoals gewoonlijk stond er weer een tafel vol lekkers klaar -echt, we worden elke keer weer zó goed verzorgd, en we waren met een grote groep. Het boek dat we uitgekozen hadden voor deze leesclub was Caraval / Het Zwarte Hart van Stephanie Garber. Dit boek had ik een hele tijd terug gelezen en hoewel het me niet lukte om hem te herlezen, wist ik nog wel dat ik dit boek helemaal het einde vond. Gelukkig werd deze mening door veel mensen gedeeld.

Al gauw kwam het naar voren dat de titel in combinatie met de cover best een beetje misleidend was. Iedereen verwachtte namelijk een circus-achtig thema en de boekenboxen met dit boek, bevatten veel spulletjes die dit thema stimuleerden. Echter, het boek gaat een heel andere kant op, maar dat betekent natuurlijk niet dat het daarom minder gaaf is.

De meeste lezers vonden voornamelijk de sfeer in combinatie met de schrijfstijl een groot pluspunt van het boek. Iedereen was het er dan ook mee eens dat juist de schrijfstijl zo relevant was voor de mysterieuze sfeer die het boek had. Hoewel sommige lezers moeite hadden om echt in het boek te komen, hadden veel van ons er geen problemen mee.

Er werd veel gespeculeerd over het volgende boek in deze serie: Legendary en de (complot) theorieën bleven maar komen -hierover binnenkort meer. Er werd ontzettend veel gelachen en uiteindelijk was het weer tijd om een nieuw boek uit te kiezen. Meestal kiezen we een boek uit een immens hoge stapel, maar dit keer hielden we het bescheiden. Het boek dat uiteindelijk werd gekozen is het nieuwe boek van Marie Lu. Namelijk: Warcross.

De volgende editie vindt plaats op vrijdag 2 november om 19.00. Ik ben er zeker bij!

Wie weet tot dan!

One thought on “Leesclub Caraval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge