#MyHarryPotterLifeTAG

Afbeeldingsresultaat voor "harry potter"

Het is echt onbeschrijfelijk lang geleden sinds ik een tag heb geplaatst op mijn blog. Juist terwijl ik dat heel erg leuk vind om te doen. Dit kan gelijk weer op de goede-voornemens-waar-ik-me-hopelijk-aan-ga-houden-in-2017 -lijst. De My Harry Potter life tag kwam ik tegen op Emmy’s blog Zon en Maan. Mede door Emmy’s ingevulde antwoorden, vond ik de tag zó leuk dat ik stond te popelen om ‘m zelf over te nemen op mijn blog. En laat ik dat nou precies vandaag gaan doen.

Wat houdt de tag in? Nou, aan de hand van vier door mij uitgekozen boeken wordt mijn leven op Hogwarts bepaald. Voel jij de druk al? Ik in ieder geval wel…

De boeken die ik hiervoor heb gekozen zijn:

  • City of Glass van Cassandra Clare
  • Harteloos van Marissa Meyer
  • A Court of Thorns and Roses van Sara J. Maas
  • Twilight van Stephenie Meyer (want ja, waarom ook niet?)

Oke, ready? set. GO!

1. Your wand: Open book 1 at a random page. The first noun you see will be what your wand is made of.
Het eerste woord dat ik tegen kwam was moonlight ofwel maanlicht. Heel poëtisch, maar ik ben bang dat ik hiermee weinig substantie heb voor een daadwerkelijke toverstok. Of het moet natuurlijk de kern van de stok zijn. Ik vraag me af hoe dat zou aflopen…

2. Your pet. Does book 2 have animals? One of those animals will be your pet. If the book doesn’t have any animals, then I’m sorry but you’re petless.
En of er dieren in zitten! Deze keuze is heel makkelijk gemaakt. Cheshire Cat, you’re mine. Ik bedoel, een knotsgekke, half-ontzichtbare, pratende kat wilt iedereen toch? Ik weet zeker dat ik hiermee heel populair ga worden op Hogwarts.

Afbeeldingsresultaat voor slytherin3. Your Hogwarts House. Open book 3 at a random page. Whatever house you think the character’s name you first see belongs to, is your House.
Tamlin. Oh. Tamlin. Tja, als ik de sorteerhoed was, zou ik toch eens even flink nadenken. Ik vind hem absoluut geen Hufflepuff of Ravenclaw. En ja, in ACOTAR zou ik hem zo in Gryffindor geplaats hebben, maar na het lezen van ACOMAF ben ik toch anders gaan denken. Tamlin vind ik meer een figuur die al snel voor zichzelf kiest en behoorlijk sluw kan zijn. Slytherin it is. Niet dat ik het erg vind, want ik vind mezelf ook een Slytherin. Alleen dan een stuk aardigere Slytherin dan Tamlin. #sorrynotsorry.

4. Make your golden trio complete. Open book 4 at a random page. The first two names will be your best friends and complete your squad. If there’s only one name at said page, open another random page.
Boek nummer 4. Twilight. Jacob en Charlie. Als dit geen verrassende combinatie is, dan weet ik het ook niet meer. Oh well, met een weerwolf zoals Jacob aan mijn zijde mag ik absoluut niet klagen. En Charlie? Misschien is hij wat te oud voor een Hogwarts leerling, maar ik zie hem zo rondlopen als professor. Ja hoor, ik vind het een prima team.

5. Your Head of House. Open book 1 at a random page. The first name you’ll see will be your Head of House. 
YASS! Isabelle! Isabelle als het hoofd van Slytherin vind ik absoluut kick-ass. 

6. Your ‘Draco Malfoy’. Naturally you’ll need your arch nemesis/school rival. Open book 2 at a random page, the first name you’ll see will be your enemy.
Catherine. Hmm, Catherine is in Harteloos natuurlijk een heel lief meisje. Maar hé, we weten allemaal waarin ze in veranderd en ik denk dat de Hartenkoningin een best wel angstaanjagende vijand zou kunnen zijn.

7. Your Patronus. Open book 3 at a random page. The first living creature you’ll see will be your Patronus.
Wolf. Een wolf als patronus. Ik vind het helemaal mooi.

8. Will you win the House Cup? How many pages does book 4 have? That’s how many points you’ll House have at the end of the school year. If the book has more than 400 pages it will have won the Cup, congrats!
Es effe kijken. De editie van Twilight die ik bezit 373 bladzijdes. Bedankt Twilight, op 27 punten na niet gewonnen….

Goed, goed. Over het algemeen heb ik weinig te klagen over mijn leven op Hogwarts. De Cheshire cat is mijn huisdier, want op zichzelf al een dikke WIN is, ik zit in Slytherin -waar ik ook thuis hoor én mijn toverstok is  gevuld met maanlicht. Al weet ik niet of dat een goed teken is. Dat de Hartenkoningin en ik niet helemaal op een lijn zitten is misschien wél wat angstaanjagend, maar ik heb een weerwolf en politieagent om het voor me op te nemen. Kom maar op.

Ik tag hierbij graag Joost van NerdyGeekyFanboy en Annabel van Het leven van een boekenworm

-XO Valerie

One thought on “#MyHarryPotterLifeTAG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge