Rereading ACOTAR & ACOMAF

Je komt er niet onderuit. Instagram, Twitter, Facebook, Tumblr én Pinterest, welke social media je ook checkt, ze staan allemaal vol met één ding: ACOWAR. A Court of Wings and Ruin. Het langverwachte slot van de A Court of Thorns and Roses serie door Sarah J. Maas. Het eerste deel trok al heel veel fans, maar vooral het tweede deel A Court of Mist and Fury maakte iedereen helemaal gek met emoties. Het allerlaatste deel in deze trilogie kon dan ook niet snel genoeg komen. 2 Mei was het zover. De release van ACOWAR. Toevallig bevond ik me die dag in Den Haag waarop ik niet wist hoe snel ik me naar de American Book Center moest begeven. Eenmaal met het boek in handen besloot ik dat ik het nog niet gelijk zou verslinden. Nee, eerst zou ik de eerste twee delen gaan herlezen, met alle emoties die daarbij gepaard gaan.

Het herlezen van A Court of Thorns and Roses en A Court of Mist and Fury was me weer een heel avontuur. Met alle informatie die ik had, las ik het boek met een heel nieuwe blik. Vooral door ACOTAR heb ik me eventjes heen moeten worstelen en ik denk dat iedereen die de eerste twee boeken heeft gelezen, precies weet waarom. Voor het schrijven van deze post, herlas ik ook mijn recensies van de eerste twee boeken en stiekem heb ik moeten grijnzen.

Zo schreef ik bijvoorbeeld over ACOTAR:

ik ben helemaal fan geworden van Tamlin. De chemie tussen Tamlin en Feyre spatte van de bladzijdes en ik voelde het gelijk een paar graden warmer worden in mijn kamer.

Afbeeldingsresultaat voor hahaha no gif

En:

Ook Rhysand heeft me niet helemaal overtuigd.

What the hell was I thinking?!

Toch verscheen er tijdens het lezen van acotar toch meermaals een brede glimlach op mijn gezicht. Zoals de eerste ontmoeting tussen Feyre en Rhysand. Met de kennis die je verkrijgt uit acomaf, betekent deze ontmoeting zó veel meer. Ja, het was ontzettend tof om A Court of Thorns and Roses weer te lezen, maar ik keek uiteraard veel meer uit naar A Court of Mist and Fury!

Het herlezen van acomaf voelde als thuis komen. Als in een warm bad stappen. In mijn recensie van acomaf schreef ik onder andere:

Mag ik eventjes fangirlen over hoe Rhysand echt mijn droomman is. Hij is meteen doorgeschoven tot mijn nummer 2 book boyfriend!

Nog steeds 100% waar en daarbij ben ik ook nog eens opnieuw helemaal verliefd geworden op Rhys’ inner circle. Cassian en Azriel bleven me aan het lachen maken en ook Morrigan en Amren toverde een glimlach op mijn gezicht. Nog even uitlichten: Amren is na het herlezen van acomaf echt nog steeds een van mijn favoriete kick-ass personages!

Afbeeldingsresultaat voor excited gif
Na het herlezen van acomaf was ik uiteraard weer een geëmotioneerd wrak, maar had ik ook nog een hoop onbeantwoorde vragen. Hoe zou het aflopen met High Lord Tarquin en de Night Court gang? Hoe zou het Feyre vergaan? EN KOMEN WE VAN DIE VERDOMDE KING OF HYBERN af?!

Gelukkig ligt ACOWAR al klaar, want:

Afbeeldingsresultaat voor i need answers gif

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge