Top 5 favoriete boeken 2017

Hoewel we nu al drie dagen in het nieuwe jaar zitten, wil ik toch nog eventjes kort terug blikken op een aantal boeken die ik heb gelezen in 2017. 2017 was beduidend een minder lekker leesjaar dan 2016, maar hé: elk boek telt. In 2017 las ik in totaal 37 boeken en geloof me daar zaten echt een paar pareltjes tussen. Om voor mezelf een selectie te maken van mijn favoriete boeken in het afgelopen jaar, heb ik een mooie top 5 opgesteld – (dat was nog best een moeilijke klus).

Op nummer vijf staat Looking for Alaska van John Green. Voordat ik dit boek las, had ik nog maar twee andere boeken van John Green gelezen. Namelijk: The Fault in Our Stars en Paper Towns. De eerste vond ik echt prachtig, terwijl ik van Paper Towns totaal geen fan bleek te zijn. Ik was dan ook een beetje huiverig om in Looking for Alaska te beginnen. Tot mijn eigen verbazing kan ik zeggen dat Looking for Alaska echt mijn favoriete John Green boek is. Het boek had me volledig in zijn bezit en eerlijk waar, ik heb zelfs moeten huilen toen ik het las. (Iets wat ik niet deed bij The Fault in Our Stars).

Het boek wat op nummer vier staat is Caraval door Stephanie Garber. Dit boek vond ik echt waanzinnig en had alles wat ik graag zie in een boek. Verraad, raadsels, mysteries en liefde. Caraval was voor mij vanaf begin tot het einde reuze spannend en het liet me achter met een hele hoop vragen. Ik kan dan ook niet wachten tot het vervolg van Caraval. Ook moet ik er bij vertellen dat we tijdens de boekbespreking bij de Leesbeesten Leesclub ontzettend hebben gelachen om alle theorieën die we bedacht hadden voor Caraval. Dit maakt het dan ook een van de boeken waarbij ik met een hele grote grijns op terug kijk.

Op de derde plaats staat The Hate U Give van Angie Thomas. Wauw. Dit boek was voor mij wederom een groot tranenfestijn. Ik kon het maar niet neerleggen en heb bijna elke emotie gevoeld die er maar te voelen viel. Dit boek is rauw en oprecht en het deed me ontzettend nadenken over de onderwerpen die worden aangesneden. Voornamelijk over de black lives matter movement. Iets waar ik normaal gesproken nooit heel erg bij stil heb gestaan, totdat ik dit boek las. Naar mijn mening is het dan ook een boek dat iedereen eigenlijk zou moeten lezen.

Dan op nummer twee: De Kids of Appetite van David Arnold. Dit boek vind ik werkelijk waar een meesterwerkje. Het is een literaire young adult en zo ongelooflijk mooi. Het is een boek waar je echt rustig voor moet zitten zodat je elke zin en elk woord compleet in je op kan nemen. Het is een boek dat je per keer dat je het leest steeds meer gaat waarderen dus dit boek ligt absoluut op mijn herlees stapel.

Tenslotte, mijn meest favoriete boek van 2017 was toch echt Harteloos van Marissa Meyer. Toevallig genoeg was dit ook het eerste boek dat ik las in 2017 en ik heb er elke seconden van genoten. Harteloos is gebaseerd op de verhalen van Lewis Carroll en daarom sprak het me al direct aan. Daarbij ging het ook nog eens over de hartenkoningin van wonderland en waarom zij zo geworden is. Een verhaal over villains doet het bij mij altijd goed en Harteloos was dan ook echt een diamantje. Ik kon er geen genoeg van krijgen en ik kan daarom ook niet wachten om dit boek nog eens te lezen.

2017 was een jaar met een paar prachtige boeken waarvan ik heel blij ben dat ik ze hebben kunnen lezen. Laat 2018 dan ook maar een jaar worden waarin we nog meer geweldige boeken mogen ontdekken.

Ik ben heel benieuwd naar welke boeken jullie tot favoriet hebben bekroond. Staan er boeken tussen die ik ook in mijn lijstje heb staan?

 

 

One thought on “Top 5 favoriete boeken 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge