Wie is de Mol? 2017 #4

Afbeeldingsresultaat voor wie is de mol

Wát een aflevering was dat. Afgelopen zaterdag zat ik echt met grote ogen en opengevallen mond naar het scherm te kijken. Vooral tijdens de allerlaatste opdracht, kon ik niet geloven wat ik zag. Zoals Art zou zeggen: “o euro” (plus bijpassend “0” gebaar, uiteraard). En hoe zit het dan met de Mol? Van één ding ben ik echt overtuigd en dat is dat de Mol nu grijnzend achterover leunt. In één klap is bijna de gehele pot leeg getrokken. Als sneeuw voor de zon is het geld verdwenen. Bij Moltalk refereerde ze heel correct naar deze opdracht met de term “bloedbad”. Dat was het ook. En de kandidaten hebben daar (in mijn opzicht) helemaal zelf aan bijgedragen.  Gelukkig kan ik wel zeggen dat mijn mollen nog in het spel zijn. Wie ik nu echt verdenk? Dat vertel ik je zo!

Let op: dit bericht bevat spoilers over de aflevering. Lees daarom pas verder als je deze aflevering gezien hebt of als je geen problemen hebt met spoilers.

widm7

De eerste opdracht vond ik echt lachen en tegelijkertijd dood eng. Dit is zo’n opdracht die ik zelf met alle liefde zou overslaan, mocht ik ooit de eer hebben om aan dit programma mee te doen. (In de stem van Shia Lebeouf: “don’t let your dreams be dreams”) Hoe dan ook, de harde waarheid is dat ik nog steeds slechts als kijker actief op zoek ben naar de mol en dus helemaal niet zo’n opdracht in de buurt van zo’n vreselijk intimiderend paard hoef te doen. Voor de pot ging deze opdracht best oké. Vier van de kandidaten sleepten bankbiljetten mee voor in de pot. Opvallend vond ik dat Jochem er wéér niet in slaagde geld binnen te brengen. Voor de zoveelste keer. Ook al was dit met Sigrid ook het geval en die bleek uiteindelijk ook niet de mol te zijn. Ook is gebleken dat follow the money misschien helemaal niet van toepassing is (waarover zo dadelijk meer). Ik vind het maar een verwarrend spelletje.

widm8

Naar geld zoeken in een hooiberg. Tja, dat vraagt om chaos. Hoe je het ook wend of keert, of je nou de mol of een kandidaat bent. Deze opdracht was gedoemd om op niets uit te lopen. De mol heeft volgens mij ook niet heel actief te hoeven mollen hierbij. De mol weet immers waar het geld lag, het enige wat hij of zij hoefde te doen is op de verkeerde plek “graven”. Wat ik heel opvallend vond hierbij was dat Jeroen na de opdracht het volgende zei: “Ik vond het eigenlijk best wel netjes. Of ben ik nou veel te snel tevreden?” -doelend op de 750 euro in plaats van de 2000 die ze hadden kunnen verdienen.

widm9

Over Jeroen gesproken. Ik kan er niet omheen. Ik vind het zo ontzettend toevallig dat hij net de rol van penningmeester op zich nam voor de grote veiling. Stel dat hij de mol is, dan wist hij natuurlijk allang wat er komen ging. Dit verklaart dan waarom hij bij de meeste opdrachten gewoon geld heeft opgehaald. Hij kon dat geld er toch weer uit werken. Al zou dit ook voor Thomas kunnen gelden. Thomas die heel sneaky toch elke keer zijn hand weer op stak bij het bieden. En hoe zit het met Jochem die zichzelf aan het overbieden was? Of met Imanuelle en Jeroen (ja, weer Jeroen) die 0 euro over hadden voor de jokers? De laatste opdracht heeft eigenlijk het hele spel weer omgekeerd. Van follow the money kunnen we eigenlijk niet meer op aan. De mol wist namelijk dat er een opdracht zou komen, waarmee de pot in één klap teniet gedaan kon worden. De mol kon dus ongestoord geld binnen halen in de eerdere opdrachten en zich verschuilen in de rol van een kandidaat. Ofwel, al mijn vorige analyses die voornamelijk gebaseerd waren op het volgen van het geld zijn ook in een klap vervlogen. Hoe dan ook, deze opdracht heeft voor mij Jeroen weer even in een spotlight gezet. Én hij had niks over voor de jokers én hij verzekerde veel te weinig geld. Want Jeroen, dit is wie is de mol. En dat betekent dat mensen alles op alles zetten voor die ronde houten dingen. Heb je dan niks geleerd van vorige seizoenen? Wel complimenten voor het goede vertrouwen in je medekandidaten, dat dan weer wel.

Nu zou een mooi  moment zijn om mijn tactiek te veranderen. Echter, ik ga nog even een weekje op mijn onderbuik gevoel af en bewaar mijn analyses weer voor de aflevering van zaterdag. Hoewel ik nog niet in een tunnel ben beland, gaan mijn verdenkingen heel sterk uit naar Jeroen en Thomas.

Ik ga nog even verder piekeren en afwachten tot zaterdagIk ben benieuwd wat de mol dan voor ons in petto heeft

xoValerie

2 thoughts on “Wie is de Mol? 2017 #4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge