Wie is de Mol | Aflevering 5

Week na week komen we steeds dichter bij het
uitvindenWIDM3 van de identiteit van de mol. Still steady, want mijn mol doet ook nog steeds mee. Zal ik het dan toch een keer goed hebben?
Deze aflevering was voor mij in één woord te beschrijven: chaos. Want jawel, bijna elke opdracht ging helemaal de mist in.
Wie is de Mol was wederom het best bekeken programma van de zaterdagavond.

Let op: dit bericht kan spoilers bevatten over de aflevering. Lees daarom pas verder als je deze aflevering gezien hebt of als je geen problemen hebt met spoilers.

De fietsopdracht met sportman Taeke voorop. Een logische keus. Al zou het handig zijn al Taeke tussendoor had gekeken waar de enveloppen lagen. Hoewel, ik vind dit niet zozeer een molactie, maar daar kunnen de meningen over verschillen uiteraard.
Envelop 1 tot en met 6 hadden ze helemaal niet gezien. Met blind vertrouwen volgden ze Tim. Zou Tim misschien de mol zijn? Of zou een van de mollen zich tussen de kandidaten bevinden die achter Tim aan fietsten?
Een opdracht waarbij ze 2400 euro hadden kunnen verdienen, verdienden zij er maar 600.
Dit is een van die momenten waarop ik echt zoiets had van:
gif22

WIDM4
Bij de tweede opdracht gingen de kandidaten op jacht naar de juiste symbolen die ze van te voren moesten onthouden. Tim stelt heel vrolijk voor om elk één rij te onthouden. Als mol zou dit natuurlijk dé strategie zijn om de opdracht helemaal in te soep te laten lopen. Gelukkig was Annemiek zo slim om te bedenken dat ze niet weten of ze opgesplitst worden dus dat het het verstandigst is om ze allemaal te onthouden. Heel slim.
Toen de kandidaten alle symbolen bij elkaar hadden, kregen zij een cijfercode. Na eventjes doorvaren kwamen zij bij een prachtige grot uit waar inderdaad een kist te vinden was.
Heel opvallend vond ik dat Kees in zijn eentje de kist ging openmaken. Niemand liep met hem mee. Ook had hij het geld er héél snel uitgehaald waardoor je niet kon zien of er misschien nog meer inlag. De opbrengst: 1000 euro. Maar had er misschien meer ingezeten?

Ken je dat nog van vroeger. Het spelletje waarbij iemand aan het begin van een kring iets fluisterde in iemand oor en diegene moest dit weer door fluisteren aan de persoon naast hem enzovoorts, en aan het einde van de kring kreeg je uiteindelijk een totaal andere zin.
Dat was bij deze opdracht ook het geval: teksten onthouden en die doorgeven naar de andere kant van de brug.
In mijn ogen was deze opdracht al gedoemd te mislukken en toen zetten ze ook nog Marjolein in het midden. Onze oude vertrouwde stoorzender.
Toen ze uiteindelijk maar één zin goed bleken te hebben was ik niet verbaasd… Enigszins gefrustreerd. Dat wel. Bijna elke kandidaat heeft wel iets met taal en tekst dus je zou verwachten dat deze opdracht een eitje zou zijn. Zoals Art dus zei: “0 euro voor de pot”

Een zenuwslopende executie volgde en we moesten afscheid nemen van Marjolein. Weer iemand om van mijn verdachtenlijstje af te strepen. Want dat is het nu eigenlijk. Het is een kwestie van wegstrepen. Taeke, Cecile en Annemiek verdenk ik nog steeds niet. Dus dan blijven Rop, Klaas en Tim over als mijn verdachten. Met Rop uiteraard boven aan.

Hoe gaat het met jullie poules? Zit jullie Mol er nog in? Ben je veranderd van Mol? Laat het me allemaal weten in de comments!

-XO Valerie

2 thoughts on “Wie is de Mol | Aflevering 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge