Wrap-Up April 2017

Zelfs in de maand april kreeg ik het voor elkaar om vier boeken te lezen. Hoe mij dit gelukt is? Geen idee. Als ik terug kijk op deze maand, kan ik me alleen maar het harde studeren en de intense stress voor de tentamens herinneren. Gelukkig zitten die tentamens er eindelijk op en weet ik inmiddels dat ik er twee van de drie al gehaald heb. Op de uitslag van het derde tentamen moet ik helaas nog wachten, dus eh… fingers crossed.

Deze maand las ik als eerste Caraval van Stephanie Garber, in het Nederlands vertaald naar Het Zwarte Hart. Dit boek sprak me op zoveel levels aan. Als eerste heeft het boek een prachtige cover en ik heb een zwak voor mooie covers. Daarbij vertelde de achterflap dat het boek ging over magie, bedrog en realiteit vs. fantasie. Kan het nog beter? Ik ben dol op boeken waarbij je er achter moet komen of iemand wel of niet te vertrouwen is en Caraval paste perfect in dat straatje. Ik heb zoveel genoten van dit boek en ik kan bijna niets opnoemen wat me stoorde. Of wel, het feit dat het tweede boek nog veel te lang op zich laat wachten. Ja, ik had echt eventjes een book hangover toen deze uit was en ik raad ‘m dan ook aan iedereen aan!

Het tweede boek dat ik las was Kill The Boy Band  van Goldy Moldavsky. Van dit boek kreeg ik een recensie exemplaar van Young & Awesome. Dit boek sprak me heel erg aan dus ik was er enorm blij mee. Uiteindelijk had ik ook nog eens veel meer genoten van het boek dan verwacht. Win win, dus. Het boek zat boordevol donkere en satirische humor en ik heb meerdere malen hardop gegniffeld. Het boek was op een of andere manier écht fout, maar heerlijk tegelijkertijd en dan heb ik het nog niet eens gehad over het maffe en bizarre einde. Fangirls kunnen angstaanjagend zijn en dit boek bewijst dat perfect! (natuurlijk met een flinke korrel zout).

Vervolgens las ik The Raven Boys van Maggie Stiefvater. Voordat ik aan dit boek begon, wist ik er vrij weinig van af. Ja, ik had de achterflap gekregen en daardoor had ik verwacht dat het boek heel erg de nadruk zou leggen op liefde. Dit was totaal niet waar. Het boek was zo ongelooflijk verrassend waardoor ik er super geïntrigeerd door was. The Raven Boys speelt met diverse verhaallijnen die heel slim zijn uitgedacht en op een bijzondere manier met elkaar zijn verweven. The Raven Boys riep daardoor ook veel vragen op en telkens wanneer er eentje werd beantwoord, kwamen er wel weer tientallen nieuwe vragen bij.
Ik ben heel benieuwd waar het verhaal in de volgende delen heen gaat..

Ook las ik The Sun is also a Star door Nicola Yoon. Dit boek heb ik puur gekocht vanwege de cover, maar ik heb er absoluut geen spijt van. Doordat ik dit boek zo vaak voorbij zag komen op instagram, besloot ik deze te lezen op een dag dat ik me niet zo lekker voelde en genoeg tijd had om er echt voor te gaan zitten. Ik las dit boek dan ook binnen enkele uren uit. Wauw. Het was precies wat ik wil van een contemporary boek. Het was realistisch en puur en het bevatte zoveel mooie quotes waardoor ik dit boek zeker nog eens wil herlezen. Ik werd verliefd op de twee hoofdpersonages en ik kreeg er echt de feels door. Absoluut een aanrader voor elke contemporary lover.

Welke boeken las jij deze maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge