YA Summer Event bij Van Piere


Ik keek echt ongelooflijk uit naar afgelopen zondag. Eindelijk zou het YA Summer Event plaatsvinden bij boekhandel Van Piere in Eindhoven. Zaterdagavond had ik wellicht iets te veel wijntjes op waardoor ik lichtelijk brak verscheen op het evenement, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Ik had er super veel zin in en vanaf de eerste minuten was het al gezellig. Ik zag er veel bekende gezichten en al met al heb ik een erg toffe middag gehad.

Aangezien ik zelf vergeten ben om foto’s te maken, heb ik de foto’s van Emmy (uiteraard met toestemming) gebruikt voor deze post.

vanpiere4De middag begon allereerst met een presentatie van Vanessa Gerrits over haar boek Tweedehands Vleugels, -recentelijk uitgegeven door Dutch Venture Publishing. Vanessa vertelde erg enthousiast over het boek en waar ze de inspiratie vandaan heeft gehaald. Ik vind het altijd heel bijzonder als een auteur zo enthousiast kan vertellen. Ook vind ik het ontzettend knap dat ze op zo’n jonge leeftijd al boeken schrijft. Ze heeft me dan ook écht overtuigd om binnenkort te beginnen in Tweedehands Vleugels.

Vervolgens was het tijd voor de signeersessie. Zelf heb ik Tweedehands Vleugels als e-book en heb ik de paperback nog niet aangeschaft. Achteraf heb ik hier een beetje spijt van omdat ik het dus nu niet heb kunnen laten signeren.

Na de signeersessie was het tijd voor de workshops. Hier keek ik ontzettend naar uit. Ik koos voor de workshop vloggen van Chinouk Thijssen en de schrijfworkshop Show Me! van Marijke.
De workshop van Chinouk vond ik heel erg inspirerend. Ze vertelde zo ontzettend leuk over vloggen dat dit mij wel een beetje heeft overtuigd om binnenkort serieus aan de slag te gaan met een BookTube kanaal (hierover snel meer).
De schrijfworkshop was ook erg interessant, maar ik had iets meer gehoopt op uitleg. We gingen vooral aan de slag met oefeningen, terwijl ik stiekem meer tips and tricks had verwacht.

vanpiere3De middag werd afgesloten met de gelegenheid om boeken met elkaar te ruilen. Helaas had ik zelf geen ruilboeken bij, maar ik had gelukkig wel de mogelijkheid om gezellig met iedereen te kletsen. Ik vind het altijd zo ongelooflijk tof om te kletsen en te fangirlen met andere lezers. Vooral als je fan bent van hetzelfde boek. (Gelukkig kwam ik veel lezers tegen die net zo verliefd waren op A Court of Mist and Fury als ik #teamRhysand).

Ik heb echt ontzettend genoten van deze middag en ik hoop dat er binnenkort weer een evenement georganiseerd wordt. In het vervolg weet ik dan dat ik in ieder geval mijn fotocamera mee moet nemen.

Zijn er lezers die er ook bij waren afgelopen zondag? Hoe hebben jullie het beleefd?

xoValerie

One thought on “YA Summer Event bij Van Piere

  1. Het was echt superleuk! Ondertussen staat ook mijn verslag online van die dag 😉 Het enige wat ik spijtig vond was dat ik niet met iedereen heb kunnen kletsen (zoals bijvoorbeeld met jou), maar dan denk ik weer een goed excuus om naar een volgend event te gaan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge