Film Review | Nerve

Afbeeldingsresultaat voor nerve movieToen ik een tijd terug de trailer zag van Nerve was ik gelijk laaiend enthousiast. Dit zag er echt uit als een film die ik moest zien! Het feit dat Dave Franco een van de hoofdrollen vertolkt, maakte het voor mij nog beter.
Afgelopen vrijdag besloot ik daarom ook om naar deze film te gaan. Vooraf wist ik wel dat Nerve gebaseerd is op een boek, maar ik heb er bewust voor gekozen om het boek niet van te voren te lezen. Ik wilde namelijk heel graag zonder verwachtingen de film zien. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want deze film heeft mij enorm verrast!

Nerve gaat over Vee, een rustig meisje wat het gevoel heeft continue in de schaduw van haar beste vriendin te staan. Onder druk van haar vrienden besluit ze om mee te doen aan het spel Nerve. Een spel dat lijkt op truth or dare, maar dan zonder truth. Het spel wordt steeds gevaarlijker en brengt Vee uiteindelijk in een levensgevaarlijke situatie.

Als ik deze film in één woord zou moeten beschrijven dan is het eerste wat in mij opkomt: rollercoaster. Wat ging deze film vlug. Van begin tot het einde is er bijna alleen maar volop actie. Af en toe was er een rustiger moment in de film wat ook zeker wel nodig is. Even een momentje om adem te halen, want op elk ander moment is Nerve echt ontzettend spannend waardoor je haast continue je adem inhoudt.

Ik vind de cast van Nerve echt briljant. Elke acteur/actrice leek perfect bij zijn of haar rol te passen en vertolkte deze heel natuurlijk. Emma Roberts zette Vee echt fantastisch neer en de chemie tussen haar en Dave zat helemaal goed.

De film wist me echt de hele tijd in zijn greep te houden en vooral de momenten met angstaanjagende opdrachten hielden mijn aandacht vast. Ik vertel je eerlijk: voor mensen met hoogtevrees zitten er echt een aantal flink nare momenten in de film. Ik had behoorlijke zweethandjes.

Hoewel Nerve een film is die vooral tieners aanspreekt, vond ik toch dat Nerve een aantal clichés wist te vermijden. Er komt inderdaad romantiek in voor, maar er was gelukkig niet echt sprake van een liefdesdriehoek waarvoor ik in de eerste instantie vreesde. De focus ligt vooral op het spel Nerve en op de grenzen die het overschrijd. Het laat je echt nadenken over hoe ver mensen bereid zijn te gaan en dat is op sommige momenten behoorlijk schokkend.

Er was één moment op het einde waarvan ik heel even dacht: oh neecliché, maar een kleine plottwist wist me toch enorm te verrassen. Nerve is voor mij dan een van de betere films die ik dit jaar gezien heb en ik raad deze ook echt ontzettend aan!

xoValerie

One thought on “Film Review | Nerve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge