Movie Review | Me Before You

Ik kan jullie niet vertellen hoe erg ik me op deze verfilming heb verheugd. Nadat ik Me Before You had uitgelezen en klaar was met janken, zocht ik meteen de filmtrailer op om hem vervolgens oneindig vaak op repeat te zetten. Gelukkig kwam er gisteren eindelijk een einde aan al het lange wachten. Eindelijk kon ik de film met mijn eigen ogen zien. Gewapend met een bak zoete popcorn en een doos tissues ging ik zitten. Laat maar komen, ik ben er klaar voor!

Maar natuurlijk was ik er totaal niet klaar voor. Wat heeft deze film mij geraakt, zeg. Alle gevoelens die ik na het lezen had weggestopt, kwamen in genadeloze vlagen weer op me af. Het enige wat ik na het zien van de film kon stamelen was: “I hate feelings“.


De film begint precies zoals in het boek. Louisa Clark wordt ontslagen op haar werk en staat voor de taak om een nieuwe baan te vinden. Dit valt ontzettend erg tegen en met veel geluk weet ze de baan bij de Trainors te bemachtigen. Hier ontmoet ze de cynische Will Trainor -die na zijn ongeluk voor 3/4e verlamd is geraakt, en leert ze hem langzaam maar beter kennen.

Allereerst moet ik zeggen dat ze echt geen betere cast hadden kunnen hebben als deze. Ik ben helemaal verliefd geworden op Emilia Clarke en Sam Claflin. (Oké, ik had van te voren al een huge crush op Sam). Maar wauw, wat wisten zij hun personages goed en vooral geloofwaardig neer te zetten. Emilie Clarke is voor mij echt de perfecte Louisa en haar vrolijkheid -en unieke kledingkeuzes, in de film, liet me telkens breed glimlachen. Ze weet niet alleen positiviteit neer te zetten, maar ook de emotionele scènes doet ze feilloos. De scène waarbij ze huilend voor Will op het strand stond, raakte me dan ook recht in mijn ziel.
Ook heb ik ontzettend veel bewondering voor Sam Claflin en hoe hij zich puur en enkel met zijn gezicht weet uit te drukken. Ik ben echt ontzettend verrast door zijn acteerwerk.

Ik vind dat de film een goede balans weet te vinden tussen humoristische en emotionele scènes. Er zat veel humor in waardoor de film niet al te zwaar werd en waardoor het einde naar mijn idee ook veel harder aankwam en écht impact maakte. De film voelde ook heel levendig aan. Alle personages hadden -net zoals in het boek, een onderscheidend karakter.

Enkele scènes uit het boek zijn weggelaten in de film, waarvan ik eigenlijk had gehoopt dat ze in de film zouden zitten. Ik denk dat deze aspecten de film nog aangrijpender had gemaakt en een stukje meer achtergrond had gegeven. Uiteindelijk was dit zeker niet storend, want de film op zichzelf was voor mij perfect.

Eigenlijk heb ik ook weinig negatiefs op te merken hieraan. Ik ben zelfs al aan het bedenken wanneer ik  nog een keer naar deze film kan, zo goed vond ik hem.
Nu is het voor mij weer even tijd om mijn emoties te verwerken en verder te huilen. Me Before You is namelijk een film die ik niet snel vergeet.

Ik ben ontzettend benieuwd of jullie Me Before You al gezien hebben en wat jullie er van vonden. Waren jullie net zo ontroerd?

xoValerie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge