Movie Review | The 5th Wave

The 5th Wave MovieLaat ik maar beginnen met het vermelden dat er iets heel zeldzaams heeft plaats gevonden: ik heb een film gezien zonder het boek van te voren te hebben gelezen. Normaal gesproken doe ik dit echt nooit. Ik ben zo iemand die altijd eerst het boek leest en vervolgens een film genadeloos bekritiseert. Het boek was immers zó goed. Ik merk wel dat een boek vaak een grote invloed heeft op je mening over de film. Daarom besloot ik om te wachten met het lezen van The 5th Wave en gewoon eens alleen de film te zien.

Let op: deze review bevat enkele spoilers, dus lees deze review niet als je de film nog niet hebt gezien (tenzij je geen problemen hebt met spoilers).

De opening van de film vond ik heel sterk. De eerste scène zette meteen de toon voor de film en vanuit die scène gingen we terug naar het echte “begin”
Het concept van de film (en van het boek) spreekt me heel erg aan. Misschien wel gek, wat ik houd eigenlijk niet van aliën boeken/films. De aanvallen in verschillende golven vond ik ontzettend intrigerend. Dit kwam ook heel goed tot zijn recht in de film. Elke golf werd getoond en uitgelegd in precies het goede tempo.

Gedurende deze golven leren we ook onze hoofdpersoon kennen. Cassie Sullivan (Chloë Grace Moretz). Cassie vond ik een erg sympathiek, stoer en beschermend meisje. De band met haar familie kwam heel goed naar voren en dat raakte mij behoorlijk. Haar reactie toen ze zag dat haar vader was neergeschoten was echt ontroerend. Kippenvel all over. Ik vind Cassie daarom ook echt heel sterk neergezet door Chloë.

Wanneer Cassie gescheiden wordt van haar kleine broertje Sam, begint het avontuur. Cassie moet een weg zien te vinden naar de militaire basis Wright-Patterson. Tijdens haar tocht wordt ze in haar been geschoten en uiteindelijk gered door de mysterieuze Evan Walker (Alex Roe). Afgezien dat ik hem een van de knapste mannen ooit vind (die ogen! wauw!) vond ik zijn acteerwerk een stuk minder. Ik vond hem nogal vlak en ik kreeg het gevoel dat we hem helemaal niet zo goed leerde kennen tijdens de film. Erg jammer want ik was heel benieuwd naar hem.

5th wave
De liefde vond ik in de film niet helemaal nodig. Het voelde een beetje cliché en niet goed uitgewerkt.
Gelukkig speelde het naar mijn idee geen te grote rol en ik stoorde me er verder niet aan. Dat Alex Roe zo ongelooflijk knap is, kan daaraan bijgedragen hebben. 😉

Tegen het einde aan vond ik The 5th Wave als maar spannender worden. De onthulling van de vijfde golf had ik absoluut niet aanzien komen en ik vond deze twist daarom ook echt heel erg gaaf. Wel vind ik dat er iets meer actie scènes in de film hadden mogen zitten.

En zal ik jullie nu een geheimpje vertellen? Ik ben stiekem al twee keer naar deze film geweest, zo leuk vond ik hem! Ja, film heeft wat foutjes en is hier en daar cliché. Het concept van de film vind ik echter zo vet, dat ik gedurende de hele film geboeid bleef.
Deze film heeft mij ook aangespoord om The 5th Wave te gaan lezen. Jullie kunnen daarom ook nog een boekrecensie van mij verwachten (wanneer weet ik nog niet, maar hopelijk zéér binnenkort).

Hebben jullie de film gezien? Wat vonden jullie er van? Beter dan het boek, of toch niet?

-XO Valerie

 

 

 

3 thoughts on “Movie Review | The 5th Wave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge