Blogger Recognition Award

Ik geniet altijd van de uiteenlopende tags die vaak tegenkom op verschillende blogs. Af en toe zie ik hiertussen ook een aantal “awards” staan. Een award vind ik al heel bijzonder klinken en als ik er ook nog door andere bloggers voor getagd wordt, voel ik me helemaal vereerd.
Daarom wil ik allereerst Céline van PortableMagic bedanken dat ze mij heeft genomineerd voor deze award. Verder wil ik ook nog bedanken…. (oh wacht: dit zijn niet de Oscars? my bad)

De bedoeling van deze award is dat je lezers vertelt over het ontstaan van je blog en ze enkele blogtips meegeeft.
Zo’n award heeft ook een aantal regels en hoewel ik normaal van mening ben dat regels er zijn om gebroken te worden, volg ik deze toch maar braaf op.

  • Nomineer 15 andere blogs voor deze award en laat hen weten dat ze genomineerd zijn. Mijn nominaties vind je aan het einde van deze post.
  • Besteed een blogpost aan deze award, inclusief bijbehorende afbeelding! Vertel hoe je met je blog bent begonnen en geef twee tips aan nieuwe, beginnende bloggers.
  • Bedank degene die je genomineerd heeft en link naar zijn/haar blog.
  • Voeg een link toe naar de originele post op van Eve op Edge of Night, zodat iedereen de officiële regels gemakkelijk terug kan vinden.

Oké, als de badass die ik ben, breek ik toch maar een regel. In plaats van 15 bloggers te nomineren, nomineer ik er 3.

Wonderstruck BlogHet ontstaan van Wonderstruck Books
Terug naar het begin

Al zolang ik me kan herinneren, hield ik al van verhalen. Ik las ze graag, maar ik bedacht ze ook graag zelf. Als klein meisje was ik al compleet gefascineerd hoe je op kon gaan in een wereld die niet eens bestond.

Op de basisschool verslond ik boeken en ik kreeg geen genoeg van de Harry Potter boeken.
Op de middelbare school werd ik opnieuw verliefd op lezen. Dit voornamelijk door de Twilight serie. Daardoor werd ik helemaal in het young adult gezogen.
Toen ik vorig jaar aan mijn opleiding begon, raakte mijn liefde voor lezen wat op de achtergrond. Ik had het ontzettend druk en focuste vooral op het behalen van mijn propedeuse.

Afgelopen zomer merkte ik dat ik iets miste en toen besefte ik het: ik las bijna nooit meer. Ik had geen idee welke boeken “nieuw” en “populair” waren en daarom ook geen idee waar ik moest beginnen. Gelukkig was daar toen Goodreads. Een platform waar ik nog steeds dankbaar gebruik van maak.
Ik begon langzaam maar zeker boeken uit te kiezen en toen ik eenmaal weer aan het lezen was, realiseerde ik me hoe erg ik het gemist had. Het gevoel om helemaal in een andere wereld op te gaan, had ik al lang niet meer gehad en ik was dolblij dat ik dit gevoel weer terug had.

En toen ontstond er een blog…

In December begon het te kriebelen. Ik wilde heel graag mijn opnieuw ontdekte passie voor lezen delen. In het verleden heb ik meerdere blogs gehad, maar deze heb ik nooit echt bijgehouden. Zou een boekenblog me wél lukken?
Wonderstruck Books bestaat nu bijna vier maanden en ik blog elke week met heel veel plezier. Ik merk dat het bloggen me wél lukt, omdat ik een veel betere focus heb in mijn blog (namelijk: boeken duh) en hierover altijd enthousiast ben.
De reacties die ik krijg op mijn artikelen, weten mijn humeur altijd omhoog te halen en me nóg meer te motiveren.

Daarom aan alle lezers: ik ben oprecht gelukkig met de lieve reacties die ik krijg van jullie. Ik kan niet verwoorden hoe dankbaar ik hiervoor ben.

Blogtips

Hoewel ik mezelf nog steeds als een beginnende blogger zie, heb ik wél nagedacht over een aantal tips.
Deze tips gaan vooral over wat ik fijn vind om terug te zien in blogs. Ik hoop dat jullie er ook iets aan hebben.

1. Vergelijk jezelf niet met andere blogs. Natuurlijk is het goed om te zien wat anderen precies doen, maar zie dit niet als een voorwaarde waar jij als blogger per se aan moet voldoen. Iedere blogger is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten. Blijf daarom vooral jezelf en blog waarover jij wilt bloggen. Wanneer je gepassioneerd bent over bepaalde onderwerpen, komt dit meestal vanzelf naar voren in je bericht.

2. Geef je mening en wees eerlijk. Probeer jezelf niet van iets te overtuigen waar je eigenlijk helemaal niet achter staat. Zo houd je alleen jezelf en daarmee ook de lezers voor de gek. Wees niet bang om je mening te geven, je hebt daar het volle recht op.

3. Reageer op andere blogs. Neem eens een kijkje bij andere blogs en reageer af en toe op berichten. Zo ga je vanzelf zien dat andere bloggers ook interesse gaan tonen in jouw blog en dit levert vaak een hoop fijne reacties en goede tips op.

Zo, dan vind ik het nu wel tijd om mijn award in ontvangst te nemen. Ik zal jullie mijn volledige thank you-speech besparen en gelijk doorgaan met het nomineren van andere bloggers.

Mijn nominaties zijn als volgt: Annabel van Het Leven van een Boekenworm, Irene van GeekPalace en Demi van BooksandParchment

Veel plezier!

-XO Valerie

3 thoughts on “Blogger Recognition Award

  1. Ha, alsof ik mijn eigen verhaal hier lees 🙂 (op een paar details na dan). Volgens mij heeft Harry Potter een speciaal plekje in ieder boekenhart 😉 Enneuh: keep up the good work!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge