Camp NaNoWriMo

Misschien heb je er al wel eens van gehoord: NaNoWriMo, ofwel National Novel Writing Month. Een maand waarin het de bedoeling is om 50.000 woorden te schrijven.
Nu is 50.000 behoorlijk veel, daarom zijn er in April en Juli twee edities die Camp NaNoWriMo heten.
Wat maakt deze edities nou zo anders? In April en Juli kun je zelf je woordenaantal instellen en jezelf uitdagen om je eigen doel te behalen binnen een maand.
En raad eens? Ik ga deze maand een poging wagen!

Ik ben al een tijdje bezig met het schrijven van een verhaal en mijn droom is dit ooit te kunnen uitgeven. Echter, ik ben zo perfectionistisch dat ik twijfel over elke zin die ik opschrijf en telkens weer stukken schrap. Je zult wel begrijpen dat ik op deze manier nooit een eerste versie afkrijg.

Dit is precies de reden waarom ik mee doe met NaNoWriMo. Ik wil vooral véél schrijven en me daarna pas zorgen maken of alles lekker loopt. Ik heb me daarom voorgenomen om deze maand zover mogelijk te komen zonder telkens alles te gaan herschrijven en verbeteren. Ik mag dit pas van mezelf doen als ik mijn eerste versie helemaal af heb.

Toch heb ik mijn woordenaantal niet op 50.000 woorden gezet, maar op 15.000. Dit heb ik bewust gedaan. Ik merk aan mezelf dat ik het makkelijker vind om in kleine stapjes te werken. Om binnen een maand 15.000 te halen, moet ik per dag 500 woorden schrijven. Dit is voor mij goed te noem. Als ik er meer zou moeten schrijven, zou ik er tegenop zien en geen plezier meer beleven aan het schrijven. Een kleiner woordenaantal is voor mij daarom de juiste oplossing.

Voorlopig wil ik nog niet te veel verklappen over het verhaal. Het enige wat ik jullie ga vertellen is dat mijn verhaal Tijdloos heet en dat het binnen het genre young adult valt.

Wat ik wel graag wil delen met jullie is het proloog van mijn verhaal. (aangezien deze niet te veel verraad).
Graag hoor ik wat jullie van het proloog vinden en of het jullie aanspreekt. Tips zijn altijd welkom! Overigens ben ik ook benieuwd of jullie meer artikelen zouden willen lezen over mijn schrijfproces. Laat het me weten!

Proloog

 ‘Ik zweer het je! Ik was het niet’ een lage stem doordrongen van wanhoop, galmde door de kleine benauwende ruimte.
‘Dan heb je een verdomd goede reden nodig om te verklaren waarom je daar was’ een tweede stem weerklonk.
‘Het is niet wat het lijkt. Alsjeblieft, je moet me geloven…’
‘Mensen hebben je daar gezien, je zit onder het as, verdomme, je hebt zelfs een brandwond op je gezicht!’
‘Ik.. ik was te laat.’ Radeloos. Hulpeloos
‘Hoe bedoel je? Bedoel je dat..? Nee.. dat kan niet, zij was onze enige hoop-’
‘Dat was ze niet’ onderbrak een derde stem. Deze leek de andere twee te doen opschrikken. Een stilte viel voordat de derde stem verder ging.
‘Jullie hebben je vergist. Zij was het niet.’

-XO Valerie

4 thoughts on “Camp NaNoWriMo

      1. Ik was begonnen aan verhaal 1, maar het zat me toch niet helemaal lekker dus ik ben overgestapt naar verhaal 2 haha. Nu gaat het wel goed, zit rond de duizend woorden 🙂

  1. Camp NaNoWriMo vind ik iets heel leuks, maar ik denk niet dat ik er snel aan mee zal doen, dus voor jou al een buiging, ik zou het niet kunnen! De proloog spreekt me echt aan, ik zou het zo gaan lezen. Ik zou het trouwens heel leuk vinden om meer te lezen over hoe het schrijven je gaat! Nog veel succes! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge