Behind WonderstruckBooks: blogplanning


Soms heb je wel eens van die momenten waarop alle dagen van de week door elkaar lopen. Vooral als je een paar dagen vrij hebt, haal je de dagen wel eens door elkaar.
Rustig, nippend van mijn kopje koffie schiet het dan ineens door mijn hoofd: “woensdag, wat was er ook alweer vandaag?”. En dan dringt het plots tot me door… Woensdag is een blogdag. Tot mijn grote paniek heb ik nog geen artikel klaar liggen… help!

Dit scenario kwam bij mij regelmatig voor. Vooral toen ik net begon met het bloggen volgens een vast schema. Om te voorkomen dat ik vergeet te bloggen op mijn vaste dagen, heb ik uiteindelijk een blogplanning gemaakt.
Mijn planning houd ik bij via mijn computer met het gratis programma One Note. Note One is een programma waarbij je een digitaal notitieblok kan bijhouden.

notitieblok tabblad

Ik heb een apart notitieblok aangemaakt voor mijn blog en deze heb ik verdeeld in verschillende tabbladen. Zo heb ik een tabblad voor de planning van 2016, een tabblad voor YouTube, een tabblad voor booktalks en een tabblad voor brainstormen, waar ik willekeurige ideeën op schrijf en pas later uitwerk.

maandenHet tabblad Planning 2016 heb ik onderverdeeld in maanden (te zien aan de rechterkant) en elke maand heeft weer verschillende vakjes waarin de weken worden weergegeven. Deze weken zijn dan weer verdeeld in de blogdagen.
Zoals je kunt zien plan ik niet super ver vooruit en is er nog genoeg ruimte om te schuiven met mijn planning. Wanneer ik bijvoorbeeld een artikel wat voor een bepaalde dag gepland stond eigenlijk nog niet af heb, is deze gemakkelijk te ruilen met een artikel die ik al wél af heb. Een kwestie van verwisselen en doorschuiven dus.

Vroeger hield ik mijn planning vooral bij op papier, maar sinds ik One Note heb, maak ik vooral digitaal een planning.
De vele opties zorgen ervoor dat ik One Note een ontzettend fijn programma vind en het voor veel meer dingen gebruik dan alleen mij blog.
(Zo gebruik ik One Note ook de outline van mijn verhaal)

Ik ben erg benieuwd hoe de bloggers onder ons hun blog plannen. Digitaal óf toch gewoon op papier?
Als jullie vaker blog-gerelateerde artikelen willen zien, laat het me dan weten in de comments.

-XO Valerie

 

2 thoughts on “Behind WonderstruckBooks: blogplanning

  1. Als ik al plan (wat dus niet al te vaak het geval is) is het meestal op papier en maar twee artikels vooruit of zo. Persoonlijk vind ik het handig om een blad naast mijn laptop te leggen waar ik mee kan volgen zonder dat ik constant van tabblad moet wisselen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge