Plannen | papier vs. digitaal

Soms heb ik het idee dat ik de enige ben die nog een echte papieren agenda gebruikt, in plaats van een digitale agenda. Oké, waarschijnlijk overdrijf ik nu heel erg. Veel mensen gebruiken nog steeds “normale” agenda’s.
De afgelopen weken stond het kopen van een agenda steeds op de planning, maar telkens vergat ik dit. Ontzettend vervelend, want ik ben zo’n persoon die alles moet opschrijven om een beetje overzicht te houden.
Ik merk dan -zeker nu met de zomervakantie, dat ik dagen door de war haal en daardoor plaats ik mijn blogjes soms ook verkeerd. Hoog tijd voor een nieuwe agenda dus.


Ik ben zelf een beetje verslaafd aan het kijken van plan with me video’s op Youtube. Zelf ben ik niet zo van het knutselen, maar ik ben wel echt vóór een papieren agenda. Ik heb het geprobeerd hoor, zo’n digitale agenda. Sporadisch zet ik afspraken in mijn telefoon, maar de helft van de tijd vergeet ik dit. Ik vind het zelf veel fijner om dingen op te schrijven. Zo ben ik er bewust mee bezig en onthoud ik het ook. Daarbij kijk ik ook dagelijks in mijn agenda, dus op deze manier vergeet ik bijna nooit een afspraak.

Eigenlijk was ik van plan om dit jaar te kiezen voor een mooie paperblank agenda. Dit zijn prachtige en vooral stevige agenda’s met mooie hardcovers (vaak met reliëf), die een beetje “ouderwets” aandoen. Ik ben er in ieder geval helemaal verliefd op. Het was dan ook een kleine teleurstelling toen de boekwinkel waar ik ze had zien liggen, ze niet meer had.

Uiteindelijk -omdat ik echt een agenda nodig had, heb ik een simpele organizer van de Hema gekocht. Deze lijkt een beetje op een goedkope variant van de filofax. Een agenda waarbij je eigen sheets in kan stoppen. Nu ben ik niet zo super creatief aangelegd, dus het gaat me er voornamelijk om dat ik een agenda heb met overzicht. Deze ziet er daarom dus prima uit.

In mijn agenda schrijf ik eigenlijk altijd op wanneer én welk blogartikel er online moet komen. Dit is voor mij een reminder, zodat ik weet wanneer ik moet bloggen. Mijn uitgebreide blogplanning houd ik daarentegen wél digitaal bij. Hier schreef ik een tijd geleden een artikel over.

Wat ik ook vaak voorbij zie komen zijn bullet journals. Een basic notitieboekje waarbij je de rest zelf helemaal invult en tekent. Super leuk, alleen heb ik hier zelf de tijd en creativiteit niet voor. (sniff).
Voorlopig houd ik het dus bij mijn hema organizer en ga ik eens kijken hoe ik deze zelf kan aanvullen met andere sheets en printables. Ook houd ik de paperblank agenda nog in mijn achterhoofd, want stiekem wil ik deze heel graag.

Houden jullie zelf ook een papieren agenda bij?

xoValerie

 

3 thoughts on “Plannen | papier vs. digitaal

  1. Nou, als ik mijn papieren agenda uit mijn tas tevoorschijn haal, krijg ik al vreemde blikken. Dus overdreven is het niet 🙂 Ik vind een papieren agenda echt een stuk fijner vanwege het fysieke overzicht.

  2. Ik moet dus ook alles op papier hebben staan. Digitaal vergeet ik ook te snel en kijk ik dan eigenlijk ook zelden naar. Ik heb naast een gewone agenda waar ik afspraken en andere to do lijstjes in bij houd, een notitieboekje voor mijn blog. Maar die is niet mooi, haha. Heb ik geen geduld voor. Daar staat gewoon heel simpel in de blog planning met datums. En daarnaast de review planning ook.
    Annemieke onlangs geplaatst…Book Review – SteelheartMy Profile

  3. Ik ben ook superfan van een papieren agenda. Mijn smartphone is volgens mij reeds 4 jaar oud en hij is aan het aftakelen haha waardoor bepaalde apps niet goed functioneren en tja. Vind het gewoon meer gedoe. Voor school en vakantiejob heb ik ook vaak een agenda nodig en ook om te bloggen gebruik ik hem nu. Ik had vorig jaar ook zo’n agenda van de hema maar voor dit nieuwe jaar heb ik mijzelf een happy planner aangekocht die ik zelf helemaal kan aankleden!
    Céline onlangs geplaatst…Aimée Carter – De godinnentest (Godess Test #1)My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge