Once Upon a Time Winter Finale

OUATIn mijn beginpost heb ik jullie al verteld dat ik zeer gesteld ben op Netflix en dat ik naast boeken ook blog over televisieseries en films. Vandaag, speciaal voor alle ONCERS –zo heten de diehard Once Upon a Time fans namelijk, heb ik mijn gedachten over de winter finale op een rijtje gezet.

Let op! Deze recap bevat spoilers. Heb je de aflevering nog niet gezien? Dan raad ik je aan om hem eerst te kijken en later verder te lezen.

“I will find you. I will always find you” met deze woorden kwam de finale aflevering tot een einde en wát een finale was het! De gehele aflevering zat ik op het puntje van mijn stoel terwijl ik ondertussen de tranen van mijn wangen veegde. Deze aflevering was niet alleen ontzettend spannend, maar ook echt emotioneel.

OUAT1

We beginnen de finale met een flaskback naar Hook’s jeugd. Ik zelf ben echt een liefhebber van de flashbacks in Once Upon a Time en vooral die van onze devilishly handsome pirate. Het moment dat zijn vader hem verliet was ontzettend heartbreaking en zette eigenlijk al meteen de toon voor de rest van de aflevering: “what kind of man do you want to be?”

Laten we beginnen met onze favoriete (of nou ja, mijn favoriete) kapitein. Killian Jones. Hook is nu een Dark One en oh boy, what a Dark One he is. Zelfs ik zou niet graag face to face willen staan met Dark One Hook en dat wil wat zeggen. In zijn flashback zagen we hoe zijn vader hem en zijn broer Liam verliet zodat hij zijn eigen hachje kon redden. (Daddy of the year award…not). Meanwhile in Storybrook heeft Dark Hook alle Dark Ones opgeroepen. Net nu we dachten dat twee Dark Ones al erg genoeg waren… Deze Dark Ones zijn van plan van plaats te wisselen met onze good guys en hen de onderwereld in te loodsen.

OUAT2

Rumple vraagt Belle om Storybrook te verlaten en te gaan reizen zodat ze kan ontdekken wat ze wil. Dit doet hij om haar veilig te houden. Op het eerste ogenblik lijkt dit een ontzettend onzelfzuchtige daad van hem. Is Rumple nu echt een van de goodies geworden?

Ondertussen weten Robin en Regina van Zelena af te komen door haar terug te sturen naar Oz. Hoe wicked Zelena ook was, ik vind het vreselijk dat ze niet bij haar dochter kan zijn. Maar aan de andere kant, Robin is natuurlijk ook de babydaddy. Zucht… het leven in Storybrook kan zo ingewikkeld zijn, om over de familie stamboom nog maar te zwijgen.

Als Emma begint in te zien dat ze Hook niet kan stoppen, besluit ze dat de enige uitweg om de duisternis voorgoed te verjagen, is om haarzelf op te offeren. De spanning loopt hoog op als alle Dark Ones, Dark Hook, Dark Emma en onze heroes zich hebben verzameld bij het meer. Regina confronteert Hook met het feit dat Hook zijn eigen vader heeft gedood en vraagt hem zichzelf de zelfde vraag te stellen als die betreffende nacht: “What kind of man do you want to be?”.

Wanneer Hook beseft dat Emma van plan is om zichzelf op te offeren komt Hook tot een inkeer (finally!) en hij offert zichzelf op in plaats van Emma zodat hij onzelfzuchtig kan sterven en de man te zijn die hij wil zijn. Mijn Captain Swan heart brak net als die van Emma. En man, wat heb ik met haar meegehuild. Hook is dan wel als een held gestorven, maar dat betekent niet dat dit officieel zijn einde moet zijn.

OUAT3

Over helden gesproken…. Dit brengt mij tot mijn laatste punt: Rumple. Ik heb deze hele serie lang al een haat en liefdesverhouding met de beste man, maar wat hij deze aflevering heeft geflikt… Net nu we dachten dat Rumplestiltskin eindelijk een change of heart had en ik hem oprecht geloofde, wist hij het weer te verpesten. Wat blijkt: hij heeft exalibur van te voren betoverd zodat alle duisternis die er in zou verplaatsen naar de dagger. Dat betekent: toen Hook stierf, bemachtigde Rumple alle duisternis en daarmee alle krachten van alle Dark Ones die er hebben bestaan. Hook is dus voor niets gestorven. Damn. You. Rumple.

Wanneer Emma hier achter komt is ze duidelijk pissed off (en geef haar eens ongelijk). Ze maakt een deal met Rumple zodat zij en de rest van de clan naar de onderwereld af kunnen reizen om Hook te redden. Of dat gaat lukken? Daar moeten we helaas nog drie maanden op wachten.

Ja, het was me een aflevering wel. Persoonlijk vond ik het een geslaagde finale. Ik heb gehuild toen Hook dood ging en hardop gevloekt bij het verraad van Rumple. (Rumple, why?? I was rooting for you). Dit vind ik ook zéér jammer. Het lijkt nu alsof Rumple helemaal geen karakterontwikkeling heeft en arme Belle valt steeds voor zijn leugens…. Aan de andere kant ben ik benieuwd hoe Belle hier mee om zal gaan in de rest van het seizoen en of ze tóch voor hem kiest of voor haarzelf. Een ding weet ik zeker: de komende maanden gaan nog lang duren.

Lieve Oncers (en mijn andere bloglezers), ik ben benieuwd wat jullie van de finale vonden? Hebben jullie ook gehuild om Hook? Wat vonden jullie van Rumple’s verraad? Laat het me weten in de comments.

XO -Valerie

2 thoughts on “Once Upon a Time Winter Finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge