Pretty Little Liars | Season 6 Finale

Oh man. Oh man. Oh man. Ik had voor vandaag een héél ander artikel op de planning staan, maar na het zien van deze mindblowing seizoensfinale van Pretty Little Liars besloot ik om de artikeltjes toch even om te wisselen. Ik moet gewoonweg mijn gedachten delen over de finale aangezien ik nu -een paar uur later, nog steeds in shock ben.
Bereid je voor op een onsamenhangend artikel, want ik wil jullie zó veel vertellen en ik heb geen idee waar ik moet beginnen.

Let op: dit artikel bevat grote en belangrijke spoilers over de seizoensfinale van Pretty Little Liars. Lees dit artikel pas als je de aflevering gezien hebt óf als je geen problemen hebt met spoilers.

Om jullie een beetje een idee te geven over mijn reactie gelijk na de aflevering, heb ik hieronder even wat screenshots van mijn app gesprekken op een rijtje gezet.

Wát een finale! Ik vind hem zelfs bijna beter dan de vorige finale waarin A bekend werd gemaakt. Ik zat werkelijk op het puntje van mijn stoel en voelde elke emotie die ik mogelijk kon voelen.

Allereerst Aria en Ezra. Ik zou willen dat ik mijn reactie had kunnen filmen. Ik sprong letterlijk van mijn stoel om een vreugdedansje te doen toen ze elkaar kusten. Mijn OTP is eindelijk (een soort van weer) bij elkaar! Hier heb ik anderhalf seizoen op gewacht. Ja, ik zit voorlopig nog even op een roze EZRIA wolk.

Toen dit seizoen begon met wat spanningen tussen Spencer en Caleb was ik al niet heel enthousiast en hoe meer Spencer en Caleb aka Spaleb een “ding” werden in de serie, hoe meer ik me eraan begon te ergeren. Mijn mond viel dan ook letterlijk open toen Spencer dé drie woorden uitsprak tegen Caleb. “I love you”  Wow…wat?

jawdrop
En nu we het dan toch over Caleb hebben. De flashback van hem en Hanna brak mijn hart. Op Aria en Ezra na, waren Caleb en Hanna mijn favoriete koppel uit Pretty Little Liars. Dit is ook precies de reden waarom ik Caleb en Spencer niet oké vind.
Verklaar me voor gek, maar de tranen stroomden over mijn wangen tijdens deze scene:

#emotionalmess

hanna

Zo, het liefdesdrama is besproken. Let’s get down to business. Ik ben me elke keer helemaal rot geschrokken toen Mrs. Dilaurentis ineens vanuit het niets verscheen. Toen vervolgens Wilden ook in beeld kwam, viel ik helemaal van mijn stoel. Hoe dan? Hoe. Dan?
Arme Alison dacht dat ze hallucineerde en helemaal gek werd. Hoe kon zij nou weten dat er een spelletje werd gespeeld? Want ja, dat werd er… maar door wie? Daar moesten we tot de allerlaatste minuten van de aflevering op wachten.

Van te voren wist ik al dat er in deze aflevering een tweeling bekend zou worden gemaakt. Gedurende de aflevering twijfelde ik continu tussen Mrs. Dilaurentis of Wilden (en stiekem hoopte ik dat het Wilden was).
Uiteindelijk stapte er niemand minder dan WILDEN de woonkamer van Ali in…

…..of dat dachten wee in ieder geval. In PLL is niets wat het lijkt. Ik herhaal: niets is wat het lijkt.

Een zeer treffend masker van Wilden werd van het gezicht gescheurd en ineens verscheen daar Elliot Rollins. De man van Ali. MET. EEN. BRITS. ACCENT.
Ik weet niet waarover ik verbaasder was, dat Rollins geen Mr. Perfect blijkt te zijn of zijn accent.

“I just got a call from the hospital” met die woorden sprak Rollins iemand aan. En dit was niemand minder dan de tweelingzus van Mrs. Dilaurentis!

Mary Drake!

gif24

Ik kan echt niet wachten tot het volgende seizoen weer begint. Ik heb zo veel vragen. Wie is Mary? Wat is er gebeurd en waarom wil ze wraak? Is Rollins familie van Wren? Komt Wren überhaupt ooit nog terug? EN WAAR IS HANNA?

Zoveel vragen en nog zo lang wachten. Graag hoor ik jullie reacties en ideeën.
Vonden jullie het  zo spannend en schokkend?

-XO Valerie

 

One thought on “Pretty Little Liars | Season 6 Finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge