Shadowhunters | Episode 1 -2

8BJK2wrIThe descent into hell isn’t easy. Yes, let’s talk shadowhunters. Afgelopen woensdag was de tweede aflevering te zien van deze gloednieuwe tv-serie, gebaseerd op de boeken van Cassandra Clare.
Hoewel ik vorige week geen blog heb geschreven over de pilot aflevering, kom ik er in dit bericht zeker nog op terug, dus lees gauw verder!

Shadowhunters gaat over Clary Fray die ontdekt dat ze een shadowhunter is. Shadowhunters zijn deels engel en verjagen demonen. Wanneer Clary’s moeder wordt ontvoerd door de gevreesde Valentine -die the mortal cup probeert te bemachtigen, doet Clary er alles aan om haar moeder terug te vinden. En dat betekent samenwerken met de mysterieuze shadowhunter Jace Wayland. Samen met haar beste vriend Simon, bevind Clary zich steeds dieper in de wereld van de Shadowhunters. Gaat het haar lukken om haar moeder terug te vinden?

Helaas, vond ik de pilot vorige week erg tegenvallen. Er kwam zoveel informatie op je af in één keer waardoor het naar mijn gevoel heel erg gehaast leek. Clary komt er al snel achter dat ze een shadowhunter is en dit lijkt ze heel snel te accepteren. Van mij had dit wel wat langzamer mogen gaan.
Ook wordt er gelijk al informatie gegeven over Valentine en the cirkle. Dit had  van mij eigenlijk pas in latere episodes aan bod mogen komen. Hoewel ik absoluut denk dat Valentine veel potentie heeft als echte villain. Ik kijk er echt naar uit hoe dit verder gaat in komende afleveringen.

80081cf3-48a8-4b27-adda-9e1393fe3a63
In de aflevering van deze week, kregen we een goed kijkje in the Institute. Wat me meteen opviel was hoe hightech the institute wel niet is.. Onverwacht, maar zeker een leuke twist.
Ook Hodge was een verrassing. Hoewel ik me een oudere man had ingebeeld als Hodge, vind ik deze Hodge totaal niet vervelend om naar te kijken.

De silent brothers en the city of bones komen in deze aflevering voorbij en man, die silent brothers vind ik in deze serie al net zo creepy als in de film en in het boek. Een van de betere scènes tot nu toe want helaas, veel van de scènes en het acteerwerk vind ik tot nu toe tegenvallen.

Ik moet nog steeds erg wennen aan Jace en Clary. Ik heb nog niet  helemaal het idee dat ze goed in hun rol zitten. Hopelijk wordt dit in volgende afleveringen nog beter.
Simon vind ik daarentegen echt perfect neergezet en wat mij betreft steelt hij dan ook de show met zijn grappige oneliners.

Wat me ook opviel was Magnus Bane. Magnus die wegvlucht voor the cirkle vind ik zo “on-Magnus” van hem om te doen. Magnus vind ik meer een personage die niks uit de weg gaat. Wat vonden jullie van deze actie? Zou hij er misschien een plan achter hebben zitten?

Kortom, hoewel ik wel het een en ander aan te merken heb op de tot nu toe uitgezonden afleveringen, blijf ik zeker verder kijken. Elke serie moet namelijk even op gang komen en ik geef het dus absoluut een kans.
Ik kijk in ieder geval al uit naar volgende week!

-XO Valerie

3 thoughts on “Shadowhunters | Episode 1 -2

  1. Ik moet de boeken loslaten, want anders ga ik de serie nooit leuk vinden… Er wordt inderdaad al veel verteld, waardoor ze er eigenlijk in een razend tempo doorheen gaan. Soms moet ik echt even bijkomen. Clary accepteert alles al heel erg snel en hangt echt de coole nieuwe shadowhunter uit, en in tegenstelling tot de boeken is ze al helemaal fan van Jace. Alles gaat zooooo snel! Maar over het algemeen vind ik het prima, dus ik blijf voorlopig nog wel doorkijken.

    1. Dan ben ik benieuwd wat je van de volgende aflevering gaat vinden! 🙂 Ik vind tot nu toe Simon echt het leukste van de serie, vooral met zijn opmerkingen. “Are you kidding me? I was born afraid”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge