Wie is de Mol? 2017 #2

Afbeeldingsresultaat voor wie is de mol
Wie is de Mol? Dat fijne programma dat heel je gedachtengang in de war schopt en waarvan je ’s nachts nog steeds wakker ligt. Afgelopen zaterdag werd de tweede aflevering uitgezonden en wat heb ik er weer ontzettend van genoten. Het verlangen om ooit zelf mee te doen is nóg meer aangewakkerd. (Note to self 1: wordt een bekende Nederlander, want dan kun je ook mee doen). (Note to avrotros: kies een boekenblogger als kandidate! I volunteer as tribute). Met pen en papier wederom in de aanslag bekeek in de aflevering en uiteraard deel ik vandaag met jullie mijn bevindingen.

Let op: dit bericht bevat spoilers over de aflevering. Lees daarom pas verder als je deze aflevering gezien hebt of als je geen problemen hebt met spoilers.

De papierfabriek

“Kan niet misgaan” zegt Art lachend. Ja, Art, dat kennen we inmiddels wel. Bij Wie is de Mol? kan immers álles misgaan en nog voordat de opdracht goed en werkelijk begon, had ik al een vermoeden dat deze opdracht alleen maar kon eindigen in complete chaos. In tweetallen (en een drietal) bestormden de kandidaten de fabriek in de hoop opdrachten te vinden. Gelijk aan het begin loopt Roos vlak langs een opdracht en Jochem weet het net op tijd te spotten. Roos moet de code invoeren en verdwijnt uiteindelijk, waardoor Jochem de opdracht niet af kan maken. Nu weten we dat de verdwijning bij het spel hoorde, dus kunnen we het afstrepen als “molactie”.

widm1

Wat me vervolgens opviel was dat Jeroen vrij snel zijn portofoon uit zette onder het mom van “ik word helemaal gek van dat ding”. Jeroen, heb je dan helemaal niks geleerd van Ellie Lust vorig jaar? Etherdiscipline, Jeroen, etherdiscipline. ETHERDISCIPLINE. Wáár is Ellie als je d’r nodig hebt, man man man.. Hoe dan ook, Jeroen bekommerde zich samen met Diederik over een opdracht bij een waslijn. Wat er gelijk uitsprong waren de kaartjes hint, mol, Imanuelle. Zou dit een stiekeme hint kunnen zijn die ons vertelt dat Imanuelle de mol is? Zelf vind ik van niet, maar puur omdat ik nooit weet welke hints ik wél en niet moet overwegen. Wat denken jullie?

De papierfabriek was een perfecte locatie om flink te mollen, vooral als je de verdwijningen van Jeroen, Roos en Diederik meerekent. Als kijker bedenk ik natuurlijk eerst “wie haalde er geld op?” In dit geval waren dat Jochem en Yvonne. Sanne en Sigrid hadden naar mijn idee makkelijk geld binnen kunnen slepen. Zij moesten namelijk een stuk tekst overtypen. Natuurlijk is het maken van typfouten een heel normale kwestie, maar uiteindelijk zou het toch moeten lukken? Helaas kregen deze twee het niet voor elkaar. Molactie? Of stom toeval? Ook bevonden Thomas en Imanuelle zich in een ruimte waar 500 euro te vinden was. Deze vonden ze niet. Thomas stond heel fanatiek een rol papier uit te rollen, maar Imanuelle zei al gauw “ik denk niet dat het hier in zit”. De mol weet uiteraard precies waar het geld zou moeten liggen. Zou Imanuelle dat geweten hebben en nu expres zijn gaan mollen?

Het verlaten pretpark

widm2

Oké, mag ik alsjeblieft heel snel een award voor allergaafste, leukste, jaloersmakende Wie is de Mol? -opdracht ooit? Wat was dit ongelooflijk vet. Een verlaten pretpark, laserguns en sluipschutters. Ik. Wil. Ook. Deze opdracht was creepy, maar ook ontzettend gaaf. De drie verdwenen kandidaten waren nog steeds niet terug, maar dat mocht de pret niet drukken. De overige kandidaten konden als een echte James Bond over het park rennen en geld verdienen. Natuurlijk weer de vraag: wat zou de mol doen? Als ik de mol was, dan wist ik het wel. Geld wegspelen. Hoe doe je dat? Simpel. Geraakt worden door zo’n laser. Als ik puur en alleen hierop af zou gaan dan zitten Jochem en Sigrid in mijn vizier. Beiden lukte het om de attractie in te komen, maar faalde erin om met het geld terug te keren. Toevallig was ook dat ze beiden flink wat hoge bedragen daardoor hadden weggespeeld… Ook lette ik nog een beetje op Thomas, hij haalde weliswaar geld binnen, maar wel een laag bedrag omdat hij “niet bij de hogere bedragen in de buurt zat”.

Mag ik ook eventjes een shoutout doen naar Imanuelle? Want wat schitterde zij in deze opdracht. Ik heb nog nooit zó hard moeten lachen. Ze is echt in een klap in van mijn favoriete kandidaten geworden en ik hoop echt dat ze er nog een tijdje in blijft. Haar uitspraken zijn namelijk echt om van te genieten. “Ik moet en zal binnenkomen met geld. Mijn moeder kijkt.

Courthouse

Tijdens de allerlaatste opdracht zagen we onze verloren kandidaten Roos, Jeroen en Diederik weer terug. Uiteraard werden deze verhoord, want ehm where the hell were you? De bedoeling was dat de zes kandidaten Roos, Jeroen en Diederik zouden uithoren en bepalen wie van de drie een leugen vertelde. Het addertje onder het gras (want dit is uiteraard Wie is de Mol?) wanneer zij de foute leugenaar aanwijzen, gaat deze letterlijk vrijuit. Hallo vrijstelling! De verhalen die Jeroen en Roos vertelde waren ongelooflijk sterk en eigenlijk te bizar voor woorden. Het was dan ook een intens groot contrast met het verhaal van Diederik. Die vertelde namelijk een verhaal over een bezoek aan een meer en zes kleine bevertjes. Dat Diederik goed kan vertellen is wel gebleken. Ze vielen als een blok voor zijn verhaal en wezen Roos aan als leugenaar. Helaas, Diederik was hier de boel bij elkaar aan het liegen en ging uiteindelijk vrijuit. Opvallend vond ik dat Diederik vertelde dat hij in zijn verhaal spullen voor één nacht moest pakken, terwijl Thomas wist dat hij zijn tandenborstel had laten staan. Lieve Thomas, waarom deelde je dit niet met de rest?

Executie & meegaand

Uiteindelijk hadden we de gevreesde executie en moesten we afscheid nemen van Yvonne. Yvonnen stond voor alsnog niet op mijn suspect list. Toch is het wel goed om te weten dat zij puur en alleen weg is gestuurd op de tijd. Iemand anders had namelijk evenveel fouten. Ik geloof dat Yvonne Roos of Thomas er van verdacht te mol te zijn en zich daar tijdens de test op gefocust had. Zou ik dan één van die twee kunnen wegstrepen? You tell me.

widm3

Met de titel “meegaand” kan ik vrij weinig. Nu ben ik sowieso geen ster in het ontrafelen van de Wie is de Mol? titels, maar ik ben wel zeer benieuwd naar jullie theorieën. Laat me deze dus vooral weten.

Anyway, vorige week had ik jullie een lange analyse beloofd en ik denk dat dat wel redelijk gelukt is. Zelf heb ik nog steeds niet één mol voor ogen, maar langzaam aan begint mijn lijstje met verdachten te groeien. Vooralsnog heb ik in mijn vizier: Jeroen, Roos en Thomas. Dit kan volgende week zomaar veranderd zijn, maar ik houd ze wel in de gaten. Ik wil dit jaar uiteraard niet weer in een tunnel belanden, want we weten allemaal hoe ver ik er vorig jaar vanaf zat.

Wie is volgens jullie de mol?

xoValerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge