Wie is de Mol? 2017 #5

Afbeeldingsresultaat voor wie is de mol

Afgelopen zaterdag was de eerste keer dit seizoen dat ik de aflevering niet live kon kijken. Zelf had ik het ontzettend naar mijn zin op Latin Village en na een halve zondagmiddag mijn slaapgebrek te hebben ingehaald, besefte ik me dat er nog een aflevering van Wie is de Mol op  me te wachten stond. Needless to say, ik ging ‘m meteen terugkijken. Met een beker warme chocolademelk had ik me lekker in mijn bed genesteld en heb ik wederom flink genoten van de aflevering… en uiteraard was ik enigszins geschokt bij de uitslag van de executie.

widm10

Ik vond het oprecht heel gaaf dat de kandidaten een kampeertocht maakte en een deel van de Oregon Trail gingen afleggen. Nu ben ik in alle eerlijkheid géén kampeerder, absoluut niet. Maar hierbij werd ik zelfs een beetje jaloers. Want zeg nou zelf, deze omgeving is toch gewoonweg prachtig? Wat ik voornamelijk erg tof vond was dat de kandidaten zich eindelijk écht als een groep opstelde. Ze hielpen elkaar, werkte samen en hadden het leuk. Ik vraag me dan ook af in hoeverre de mol hier zijn slag heeft geslagen. Bij de eerste opdracht was het namelijk duidelijk dat de mol het hier vrij makkelijk had. Dat schieten is verdomd lastig, lijkt mij, laat staan dat je super vaak in de roos schiet. Wel moet ik er ook bij zeggen dat 6 keer raak schieten, terwijl je 120 schoten in totaal hebt (waarvan je de 20 schoten van de mol niet mee moet tellen) toch best weinig is. De kandidaten lijken er niet om te treuren. 600 euro in de pot. Hoppa!

Tijdens hun kampeersessie kregen ze mail van de Pony Express. Elke kandidaat mocht één brief kiezen waarvan de inhoud persoonlijk zou zijn. Thomas had de brieven als eerste en hield al snel een brief voor zichzelf. De brieven waren voorzien van nummers en als Thomas wellicht de mol zou zijn, zou hij natuurlijk weten dat zijn brief degene was met de Do-it-yourself-Jokers was. Hoewel, ditzelfde geldt ook voor Jochem want hij had namelijk dezelfde brief. Misschien val ik hier een beetje in de Thomas tunnel, maar ik vind het gewoon heel convenient. En ja, ik weet dat het rouleren van de pot vorige week ook erg goed uit kwam voor Jeroen en we weten nu allemaal dat hij de mol niet blijkt te zijn… Wie is de Mol? brengt me maar in de war.

widm11

Overigens ging ik echt helemaal stuk om Thomas en zijn gedrag tijdens het zoeken naar de tools. Hij was zo ongelooflijk zenuwachtig en giechelig. De vraag is nu natuurlijk of dit gespeeld is of juist oprecht? De man is natuurlijk een acteur, vergeet dat niet. Verder waren Thomas en Jochem de enige die erin slaagde om met jokers aan de haal te gaan door hun joker starter pack. Thomas zette die van hem in, maar Jochem besloot om “jokers te gaan sparen”. Jochem, WHYYYYYY?

Hoewel Diederik best hoog op mijn suspect list stond, is hij deze week weer een beetje gedaald. Deze man dit het zo ongelooflijk goed bij de opdracht. Zijn beschrijvingen van de posters waren echt spot-on. Precies hierom vond ik het dus verdacht dat Jochem er wéér niet in slaagde om de goede poster te vinden. Helemaal in combinatie met de opmerking die hij maakte: “Ik pak maar iets“. Jochem, WHYYYYY? Toch heeft dit geen slechte invloed gehad op de pot. De rest van de kandidaten slaagde erin om de opdracht goed uit te voeren waardoor er maar liefst 2000 euro bij is gekomen. What no munnie? 

Het was voor mij echt een verrassing dat Jeroen eruit moest. Hij was namelijk een van mijn mollen. Dat betekent dus dat hij weggestreept kan worden van mijn lijstje. Tot zover is Diederik weer gedaald op mijn verdachtenlijstje, al verlies ik hem zeker niet uit mijn oog. Mijn hoofdverdachten voor nu zijn nog steeds Thomas want onderbuikgevoel én Jochem, omdat ik hem simpelweg totaal niet kan peilen.

Wie is de Mol? is nu ongeveer op de helft. Ik ben heel benieuwd naar jullie verdenkingen dus laat vooral een reactie achter!

xoValerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge