Wie is de Mol? 2017 #6

Afbeeldingsresultaat voor wie is de mol

“Wijzer worden” dat was de titel van de aflevering van afgelopen zaterdag. Nou, avrotros, zal ik je eens wat vertellen? Ik ben he-le-maal niks wijzer geworden. Sterker nog, ik begin te denken dat iedereen dit jaar de mol is. Mijn lijstje van twee mollen is weer gegroeid naar drie en het meest jammer vind ik nog dat mijn hoofdmol deze aflevering eigenlijk niks verdachts heeft gedaan. Om gek van te worden. Hoewel ik niemand heb kunnen wegstrepen, was het zoals altijd wél weer een toffe aflevering waardoor ik nu al uit kijk naar die van volgende week.

Let op: dit bericht bevat spoilers over de aflevering. Lees daarom pas verder als je deze aflevering gezien hebt of als je geen problemen hebt met spoilers.

widm12
De eerste opdracht was gelijk raak! Wie is de Mol ging ondergronds. Heerlijk. Wederom werd de groep opgesplitst in twee. Sanne en Thomas claimde een goed geheugen te hebben en daarom gingen zij als eerste door de ondergrondse gangen waarbij ze moesten onthouden waar het geld lag. Zo op het eerste gezicht leek dit heel erg goed te gaan. Ze verdeelde de kanten en maakte eigenlijk geen fouten. Of wel? De pop op de bar had twee enveloppen in haar hand, terwijl Sanne er maar een zag. Toen de overige kandidaten zich ondergronds mochten begeven, bleken de poppen vervangen te zijn door échte mensen. Hoe creepy was dat. Uiteindelijk bleken ze bij een kamer uit te komen, die Thomas en Sanne compleet over het hoofd hadden gezien. Bij de vraag welke envelop ze mee moeten nemen, antwoordde Sanne heel stellig: pak de linker envelop. Toen Art het geld ging tellen, bleek er mingeld bij te zitten. Zou Sanne dit op voorhand hebben geweten?

widm13

Bij de opdracht die volgde, moesten de kandidaten gras gaan maaien en ja hoor, weer werd er gesplitst. Jochem, Imanuelle en Thomas op de grasmaaier. Sanne en Diederik met de taak om te observeren. Ik vond het idee waar Jochem mee aan kwam zetten heel slim. Een woord maaien dat zowel een woord is van 7 letters, maar ook een woord van 10 letters kan zijn. Een idee die de mol waarschijnlijk niet zou inbrengen. Het enige “mol-achtige” waar ik mijn hoofdmol Thomas hier op heb kunnen betrappen, was dat hij heel graag de “M” van “molboekje” wilde maaien. Maar dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat hij daadwerkelijk de mol is. Het meest opvallende tijdens deze opdracht was Diederik. Hij heeft het voor elkaar gekregen om mijn verdenkingen op hem te richten. Sanne merkte op dat het woord was gemaaid was niks anders kon zijn dan “molboekjes”. Natuurlijk had ze gelijk, maar Diederik deed even dwars. “We weten niet zeker of dat de letter S is”. Diederik, vriend, WELKE LETTER ZOU HET ANDERS KUNNEN ZIJN?  Zijn bezwaren hielpen echter niet. De kandidaten hadden namelijk mooi 2000 euro in de wacht gesleept.

widm14

Bij de laatste opdracht konden de kandidaten geld winnen door de juiste mensen met portofoons te vinden tijdens de rodeo wedstrijd. Hierbij moesten ze erg ongemakkelijk naar de boezems van mensen staren voor het geval ze een mol-button op hun shirt hadden. Diederik voelde zich zelfs zó ongemakkelijk dat hij het al vrij snel opgaf. “Ik ben niet goed in dingen vinden” mompelde hij vervolgens. Telkens wanneer de kandidaten iemand met een porto vonden, konden ze het geldbedrag “inbellen”. Echter, dit kon maar vier keer én de kandidaat die het meeste geld op zou  halen, zou zijn scherm niet te zien krijgen bij de executie plus datzelfde gold dan ook voor twee andere kandidaten naar keuze. Imanuelle haalde het meeste geld op, maar ze kreeg het voor elkaar om twee heel erg lage bedragen in te bellen én een bedrag van 500. Het grote bedrag van 750 die Jochem gevonden had, was niet geldig. Dit vond ik een typische molactie. Door twee lage bedragen in te bellen, zorg je ervoor dat er weinig geld in de pot komt. Met een hoog bedrag erbij, haal je uiteindelijk het meeste geld op. Win win. Oh my. Net nu ik Imanuelle helemaal niet aan het verdenken was.

De executie maakte me in tegenstelling tot de titel, niet veel wijzer. Ik heb het idee dat ik van twee verdachten naar vier verdachten ben gegaan. Vooralsnog zijn mijn mollen uiteindelijk Thomas, Diederik en Jochem. Diederik voornamelijk omdat ik hem in deze aflevering het meest verdacht vond. Jochem vanwege alle voorgaande afleveringen en Thomas vanwege mijn onderbuik gevoel.

-XO Valerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge