Wie is de Mol? 2017 #7

Afbeeldingsresultaat voor wie is de mol

Yes, hallo Mol-fans, we zijn inmiddels weer beland bij aflevering 7. Dat betekent dat we nog maar drie afleveringen te gaan hebben voordat we ontdekken wie de mol is dit seizoen. Natuurlijk heb ik mijn vermoedens die ik aan het einde van deze post bekend ga maken. Ik moet er tevens bij zeggen dat ik het moeilijk vind hoor, dit seizoen. Ik zou niet eens verbaasd zijn als er -zoals vaak “grappend” wordt gezegd, twee mollen zijn. Natuurlijk zou dat de hele essentie van het programma weghalen, dus laten we er maar vanuit gaan dat er gewoon één mol is. De vraag is wie?

Let op: dit bericht bevat spoilers over de aflevering. Lees daarom pas verder als je deze aflevering gezien hebt of als je geen problemen hebt met spoilers.

widm15

Geloof me, de kandidaten waren niet de enige die de eerste opdracht niet helemaal goed begrepen. Het duurde voor mij ook even voordat ik het door had. Uiteindelijk bleek het een “doorgeef” cirkel te zijn waarbij elke kandidaat maar één andere kandidaat kan horen en elk antwoord moet doorspreken naar de volgende. Diederik begon met het stichten van de chaos door de portofoon heel lang bezet te houden en vertelde hij een plan wat volgens hem het beste zou werken. Vele minuten later had Diederik pas door dat niet iedereen hem hoorde, maar enkel en alleen Sanne. Etherdiscipline gone wrong. Van de 2500 euro die de kandidaten bij deze opdracht hadden kunnen winnen, wonnen zij er maar 800. Was de mol hier juist chaos aan het creëren (Diederik) of juist erg passief (Thomas)?

widm16
Tijdens de tweede opdracht werd er aangekondigd dat drie kandidaten een ritje in een cabrio mochten maken. Thomas stond erop dat hij mee zou gaan. Voor de mol was het daarom ook het meest handigst om in de cabrio te zitten, denk ik. Zeker als de mol van plan was om tijd te rekken. Imanuelle en Diederik bleken uiteindelijk mee te mogen met een luchtballon. Hoe vet is dat? Sanne’s reactie hierop was zo verbaasd dat ik puur en alleen dáárom haar al niet meer verdenk. De mol weet immers dat er luchtballonnen zouden zijn. Over het algemeen verliep de opdracht redelijk soepel. Ik had verwacht dat Jochem -die de telefoonnummers moest zien en doorgeven, weer flink zou lopen klungelen. Tot mijn verbazing bleek dit helemaal niet zo te zijn en deed hij dit heel netjes. Als mol zijnde zou hij hier perfect hebben kunnen mollen, maar omdat hij dit niet deed verdenk ik hem iets minder. Thomas echter, bleef tijdens het telefoongesprek met Diederik veel tijd rekken en het duurde een eeuwigheid voordat hij Diederik verstond. Diederik daarentegen spelde elke letter uit door het gebruiken van namen, wat misschien ook niet zo handig was. Thomas en Diederik. Laat alsjeblieft één van jullie de mol zijn.

widm17
Voordat de laatste opdracht daadwerkelijk begon, moesten de kandidaten eerst een recordtijd neerzetten hoewel ze nog niet wisten waarvoor. Als de mol slim was geweest, ging hij/zij -met de kennis die de mol bezat, natuurlijk een zo snel mogelijke tijd neerzetten. Wie de snelste tijd van maar liefst 32 seconden had? Jawel, Thomas. En het bleek daarom ook onmogelijk te zijn om tijdens de échte opdracht de ballonnen neer te schieten én op tijd over de finish te zijn. Precies om deze actie vind ik Thomas bij deze opdracht ook daadwerkelijk het meest verdacht. Sanne was bijvoorbeeld tijdens de eerste ronde veel en veel langzamer. Als zij de mol zou zijn zou ze er echt niet zo lang over doen. Vandaar dat ik Sanne definitief van mijn verdachten-lijstje heb gestreept. Ook Jochem en Diederik zijn redelijk gedaald als het gaat om mijn verdenkingen.

En zullen het we dan ook even hebben over die bizarre actie van Thomas die de joker van Jochem gestolen had? En vervolgens het lef hebben om er óók nog iets voor terug te vragen. Heerlijk brutaal, maar eigenlijk ook best wel een nare streek. En die Jochem ging er ook in mee ook. Ik vraag me af hoeveel baat Thomas uiteindelijk heeft gehad bij het inzien van Jochem’s molboekje. Als Thomas de mol blijkt te zijn, dan snap ik deze actie niet helemaal. Jullie wel?

Tot slotte de executie waarbij we helaas afscheid moesten nemen van Imanuelle. Dit vind ik zo oprecht jammer. Ik vond haar een fantastische kandidaat bij Wie is de Mol? Ze was fanatiek én ontzettend grappig. Ik zal haar ook absoluut gaan missen in de volgende afleveringen. Overigens, voor degene die goed opgelet hebben: vonden jullie Jochem’s houding tijdens het zien van zijn scherm niet heel raar? Hij leek te lachen om iets… Of waren dit gewoon echt de zenuwen? Ik denk het laatste, maar 100% zeker weten doe ik het natuurlijk niet.

Nog maar drie afleveringen te gaan en dan weten we wie de mol is. Voor nu zeg ik Thomas óf Diederik. En jullie?

xoValerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge