Wie is de Mol? 2017 #8

Afbeeldingsresultaat voor wie is de molWanneer ik deze blog schrijf, slaak ik ondertussen een gefrustreerde zucht. Ik heb geen enkel idee meer wie de mol is. Geen. Enkel. Idee. Ik was er laatst van overtuigd dat Thomas de mol is. Nu kunnen wat mij betreft ook Sanne, Jochem of Diederik de mol zijn. Ik weet het niet. Ik vind het frustrerend. Waar blijft die ontknoping? En als symbolische kers op de taart is er deze aflevering óók nog eens helemaal niemand afgevallen. Of ja, niet dat wij als kijker te zien kregen in elk geval.

widm18

De allereerste opdracht. Complete chaos. Heel veel over deze opdracht heb ik niet te zeggen, aangezien ik het maar zelf voor de helft begreep. Wel had ik meteen door dat het compleet mis ging. Degene die ik in deze opdracht het minst verdacht vond was Diederik. Ik had het idee dat hij wel door had hoe hij deze opdracht tot een goed eind wist te brengen. Helaas, begrepen de andere kandidaten dat niet. Jochem was weer lekker verward en legde de letters in de omgekeerde richting. Zoals Diederik droog opmerkte “en dát leek je een goed plan?” Amen. Waar Sanne mee bezig was, weet ik ook niet. En volgens mij zijzelf ook niet. Het is geen verrassing dat de kandidaten uiteindelijk helemaal niks voor de pot hebben binnen gehaald. Als het alleen aan deze opdracht zou liggen, is in mijn ogen iedereen weer verdacht. Behalve Diederik misschien.

widm19

De tweede opdracht vond ik echt fantastisch. Sowieso, polaroids. Daarmee win je mijn hart al voor een groot deel. Deze opdracht leek eigenlijk ontzettend soepel te verlopen, op één klein dingetje na. Bij Sanne en Thomas verdween er namelijk een polaroid. Weggewaaid, dachten Thomas en Sanne. Een van die twee vertrouw ik hierbij dus eigenlijk niet. Het lijkt me heel sterk dat zo’n polaroid wegwaait en zelfs als dat het geval was, zou die niet heel ver weg kunnen zijn. Toch? Mocht mijn tunnelvisie nog kloppen, dan zou Thomas ‘m sneaky weg hebben gehaald. Maar aangezien ik van niets meer zeker ben, zou het net zo goed Sanne kunnen zijn. Wie het ook was, het was een goede molactie. Aangezien de kandidaten er zo maar 9 in plaats van 10 goed kunnen hebben. Gelukkig was er tijdens het raden van de spreekwoorden weinig gemold en haalden de kandidaten flink wat geld binnen.

widm20

Bij de laatste opdracht viel er een vrijstelling voor de finale te winnen. Nu houd ik echt helemaal niet van vrijstellingen, maar goed. De kandidaten werden verspreid door het veld met allemaal precies dezelfde afstand van de paal verwijderd. Vraag me niet waarom, maar deze opdracht deed me echt instant denken aan De Hongerspelen. Ik weet het, mijn brein heeft soms rare kronkels. Hoe dan ook, Thomas was als eerste die gebruik maakte van zijn portofoon. “Sanne, blauw”, Echter, dat werd al snel opgevolgd met “Thomas, rood’ door Jochem waardoor Sanne én Thomas uit het spel lagen. Diederik en Jochem waren dus nog over. Diederik zat er nog aan te denken om “Jochem, geel” te roepen, maar twijfelde. Jochem niet. “Diederik, groen” en ook Diederik maakte geen kans meer op de vrijstelling. Jochem is hierbij dus de allereerste finalist.

Als we het dan toch over Jochem hebben, laten we gelijk eventjes kijken naar zijn bondje met Sanne. De afgelopen weken is het wel duidelijk geworden dat de bondgenoten van Jochem één voor één Wie is de Mol hebben moeten verlaten. Sanne confronteerde Jochem direct door te vragen of Jochem de mol is. Jochem beweert van niet, maar dat wilt natuurlijk niets zeggen. Jochem zit sowieso safe. De vraag is of Sanne dat ook is en ze werkelijk goed heeft gedaan aan het vormen van een bondje.

Met de executie schoten we helemaal niks op. Er werd niet laten zien wie het rode scherm kreeg, waardoor ik nog niemand heb kunnen wegstrepen. En het ergste is nog dat voor mij eigenlijk iedereen weer verdacht is geworden. Behalve Diederik. Ik denk daarom dat ik nu weer gok op Thomas en Jochem. Time will tell. Voor de finale denk ik in ieder geval: Jochem, Thomas en Diederik.

Laat me weten wie jullie mol is!

xoValerie

2 thoughts on “Wie is de Mol? 2017 #8

  1. Ik heb ook echt geen idee meer wie de mol is. Ik vermoed dat Diederik en rood scherm krijgt (want die staat denk het laagst op mijn mollenlijst). Sowieso vond ik het voor de mol een mooi jaar, elk van deze vier zou een goede mol zijn geweest voor dit seizoen!

    1. Ja, dat vind ik ook! Ik vind dat ze alle 4 een hele goede mol zouden kunnen zijn. Bij Jochem zou ik het iets meer verwachten als hij de mol blijkt te zijn, maar zelfs als ie dat is, heeft ie het behoorlijk goed gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge