Wie is de Mol | Aflevering 2

WIDMAflevering 2 van “Wie is de Mol?” werd afgelopen zaterdag uitgezonden. Hoewel mijn originele plan was om over elke aflevering iets te schrijven, is dat er vorige week helaas bij ingeschoten. Tijdens aflevering 1 was nog geen enkele kandidaat afgevallen en daarom leek het me beter om te beginnen met schrijven vanaf aflevering 2.

Let op: dit bericht kan spoilers bevatten over de aflevering. Lees daarom pas verder als je deze aflevering gezien hebt of als je geen problemen hebt met spoilers.

 Het laatste woord, letterlijk. Zo luidde de titel van de tweede aflevering van het avontuurlijke spelprogramma
Vanzelfsprekend heb ik mijn hoofd lopen breken over de titel alleen al. Het laatste woord? Het laatste woord waarvan? Ik kom er maar niet uit…

De eerste opdracht begonnen met het volgooien en verplaatsen van karren met verschillende soorten zout. Hierbij werden de beruchte portofoons ingezet en we weten allemaal hoe dat gaat bij WIDM. Hoewel Ellie haar etherdiscipline fanatiek begon uit te leggen, werd dit nog niet heel hard opgepakt door de groep. Meteen opvallend vond ik dat Klaas en Marjolein wel heel relaxt de karren aan het volscheppen waren… Ook Tim, die besloot om naar the middle of nowhere te rennen, leek een beetje te mollen. En laten we zwijgen over Remy die de kar met zout steeds liet omvallen.

De opdracht met de groepsfoto vond ik echt geweldig! Er hing zo’n goede sfeer. Alleen Marjolein… tja, die was bij deze opdracht echt een stoorzender. Ik vraag me af of ze dit expres doet om zichzelf verdacht te maken of dat ze gewoon niet beter weet. Ik zou het namelijk wel heel obvious vinden als zij uiteindelijk de Mol blijkt te zijn. Wat denken jullie? En Remy die meteen de leiding nam: fanatiek of juist verdacht?

De laatste opdracht was mijn favoriet. De prachtige beelden van het klooster in combinatie met mysterieuze muziek: kippenvel! Ik vind het altijd super interessant wat oud-mollen te zeggen hebben en ik vond het leuk om ze terug te zien. Vooral Dennis is mijn favoriete oud-mol. Met het advies dat ze gaven kon ik eerlijk gezegd vrij weinig. Het spel verandert niet voor je ogen, maar achter je rug. Dat hadden we al gehoord toch? Al weet ik vrij zeker dat hier een hint in moet zitten, het lukt me niet deze te ontcijferen.
Ook heb ik hardop gelachen om Ellie die meteen op zoek ging naar een vrijstelling. Ik vind haar echt een leuke toevoeging in de groep, al verdenk ik haar niet als mol.

Deze aflevering viel Aïren af. Ze kwam op mij over als een rustige, maar wel fanatieke kandidate. Ook heb ik haar nooit verdacht als mol. Daarom heb ik ook geen punten verloren in de WIDM Poule 😉
Nu zijn jullie  misschien benieuwd geworden naar wie ik verdenk? Nou, om eerlijk te zijn vind ik het dit jaar heel erg moeilijk. Toch zit ik een beetje op Rop, hij zou een opvallende mol kunnen zijn zonder opvallend te mollen if that makes sense…Remy en Tim verdenk ik ook. Vooral omdat ik hen niet zo goed kan peilen. Al verdenk ik Remy meer dan Tim. En als laatste Marjolein, hoewel ik niet hoop dat zij de Mol is en haar té obvious vind, schrap ik haar nog niet van mijn lijstje.

Zijn jullie ook zulke fanatieke WIDM kijkers? Wie verdenken jullie? En… hebben jullie al geheime hints kunnen ontrafelen? Laat het me weten in de comments.

-XO Valerie

 

 

One thought on “Wie is de Mol | Aflevering 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge