Wie is de Mol | Aflevering 3

WIDM1

“Wie schrijft, die blijft” Supervette opdrachten met lasers en drones om jaloers van te worden, verdacht gedrag en wellicht wat mollenstreken én een zenuwslopende executie. Zo is aflevering 3 van Wie is de Mol wel samen te vatten.

Let op: dit bericht kan spoilers bevatten over de aflevering. Lees daarom pas verder als je deze aflevering gezien hebt of als je geen problemen hebt met spoilers.

Ik doe ontzettend hard mijn best om tunnelvisie te ontwijken, maar het valt niet mee. Om meteen maar met de deur in huis te vallen: de Rop-tunnel. Hiervoor heb ik helaas weinig goed onderbouwde argumenten, het is een gevoelsding. En we weten allemaal dat we daar niet op moeten vertrouwen bij Wie is de Mol, want: niets is wat het lijkt.

Meestal houd ik wel van puzzeltjes, maar van de eerste opdracht snapte ik vrij weinig. Geld briefjes hier, geld briefjes daar. Toch vond ik een aantal dingen opvallend. Allereerst, Tim: wat doe je? Ik snap dat je gezellig wilt kletsen met de locals, ik snap het heel goed. Als een echte spraakwaterval, klets ik ook met iedereen. Maar, lieve Tim, tijd is geld in dit geval! So move that ass!
En Rop…  lekker even verwarring schoppen. “We moesten toch naar het plein van de groepsfoto?” ook al zei Remy daarvoor héél duidelijk dat dat niet moest. #tunnelvisie of toch niet?

Snel verder naar opdracht 2. Wat was ie vet! Oh wat zou ik dat ook graag willen doen. Lasers ontwijken, onder obstakels duiken, rennen naar een fort! Sign me up, please!
Ook bij deze opdracht vond ik wat dingen vriend. Want, Ellie: HOE KUN JE DIE VERDUBBELAAR NOU LATEN HANGEN?!? Zo. Frustratie. Dat is eruit. Ik betwijfel of ze het nou echt niet los kreeg of dat ze flink liep te mollen. Wat denken jullie? Hoewel ik dit zelf wel een mollenstreek vind, verdenk ik Ellie alsnog niet. Weer een gevoelsding, zeg maar.  Eens zien of de volgende aflevering me anders doet laten denken
En tja, Rop. Met volle vaart tegen dat obstakel aan. Hoewel ik dit het liefste in de categorie “Zie je! Rop is de Mol” wil plaatsen, vond ik dit geloofwaardig. Als ik zelf had meegedaan, was de kans groot dat het mij ook was overkomen. Maar toch zit die “ik ben nachtblind” me niet lekker. Of het is misschien de “tunnel” die nu spreekt…

En tot slot de opdracht bij de test. Zou de titel Wie schrijft, die blijft hiermee te maken hebben gehad. Remy die 0 euro opgaf, en dus geen geld opschreef ging naar huis. Of heeft de titel toch met iets heel anders te maken.
De mol had hier waarschijnlijk zijn slag geslagen. 2345 euro uit de pot. Een merkwaardig getal, maar toch flink wat geld. Het liefste had ik alle deelnemers hier flink door elkaar geschud. “Bied nou allemaal gewoon een laag getal…” zucht… niemand luistert ook ooit naar mij.

Arme Remy. Die als tweede het spel moest verlaten. Hoe ik vorige week nog riep dat ik hem echt begon te verdenken als mol. Remy is het in ieder geval niet. Misschien is mijn strategie wel helemaal fout. Al jaren zijn de mensen die ik verdenk niet de mol en vallen de mensen die ik verdenk juist af. Ik herinner me seizoen 13 nog…‘”Jongens, ik weet het zeker Daniël is de mol! Niemand verdenkt hem! Hij is het!” Misschien moet ik nu Annemieke of Taeke gaan verdenken nu…juist omdat ik ze niet verdenk.

Oké. Zullen we het hier maar bij laten voordat het te ingewikkeld word? Vertellen jullie mij wie jullie verdenken? Dan zal ik zorgen dat ik uit mijn tunnelvisie blijf. Mijn verdenken: Rop en Tim. Op naar volgende week!

XO -Valerie

 

One thought on “Wie is de Mol | Aflevering 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge