Wie is de Mol? | Aflevering 4

Yes! Mijn mol zit tot nu toe nog steeds in het spel. WIDM
Vorige week vertelde ik jullie wie ik het meest verdenk en dat ik zelfs een beetje last heb van tunnelvisie.
Wil je weten of ik er nog steeds last van heb? Lees dan verder!

Let op: dit bericht kan spoilers bevatten over de aflevering. Lees daarom pas verder als je deze aflevering gezien hebt of als je geen problemen hebt met spoilers.

“Minder dan je denkt”. Voor mij de aflevering met de gaafste opdrachten tot nu toe. De kandidaten begonnen deze aflevering met kajakken voor kokers met geld. Sommige kokers bevatte geld en sommige “mingeld”. Die kokers verzamelen leek heel makkelijk, maar de duikers die de kajak probeerde om te gooien maakten het allemaal verdraaid lastig.
Rop was de eerste die een aantal kokers terugbracht naar het vaste land, gevolg door Ellie, Annemiek en Marjolein die óók kokers terugbrachten. De rest viel om.
Klaarblijkelijk is er ook mingeld meegenomen. Zou de mol dit gedaan hebben? Dat zou in mijn ogen nog steeds een molactie van Rop kunnen zijn. (Die tunnelvisie is er nog steeds). Of liet de mol zichzelf juist omvallen in een kajak? Wat denken jullie?

WIDM2

Tijdens de tweede opdracht in de mijn, waarbij de kandidaten allerlei belonen konden verzamelen, koos iedereen lekker voor zichzelf.
Allemaal op zoek naar vrijstellingen en jokers. Het geld bleef keurig in de mandjes liggen, behalve Annemiek. Haar buit: drie jokers en min 500 euro. Verdacht?

Rop liep een beetje als kip zonder kop rond en ook Cecile wist niks mee te nemen voor zichzelf. Hoofdschuddend keek ik naar het scherm, want zó moeilijk was deze opdracht niet. Neem dan in ieder geval iets mee…
Aan het einde van de opdracht bleek dat er in het woordenboek 2000 euro te zitten. Zowel Tim als Marjolein hadden het boek in hun handen gehad, maar niet meegenomen. “Ik spreek wel een aardig woordje Spaans nu” zei Marjolein terwijl ze in de eerste aflevering toch écht zei dat ze alleen Italiaans sprak.

De derde opdracht was wederom echt vet! Bergbeklimmen. De kist bovenaan de berg was alleen open te maken met de goede sleutels, die de kandidaten kregen wanneer zij de raadseltjes goed wisten op te lossen.
Bij het horen van deze raadseltjes, tolde het in mijn hoofd. Ik zou er niet goed in zijn.
Bijna alle kandidaten wilden wel bergbeklimmen, op Cecile na. Het verbaasde me dat iedereen er zó makkelijk over deed, over dat klimmen. Het zag er namelijk ontzettend hoog uit. (Slik…)

En dan hadden we Marjolein. “De sleutel paste niet” zei ze buiten adem toen ze weer op veilige grond stond. Maar natuurlijk had ze niet gezien dat er twéé sloten hingen. Ik kom er maar niet uit. Is ze nou gewoon expres zó obvious aan het mollen? Is het een strategie? Of is het allemaal echt? Wat zijn jullie ideeën hierover?

De held of zal ik zeggen heldin, van deze opdracht was Ellie. Ellie klikte het tweede slot open en de kandidaten verdienden hiermee 1500 euro voor de pot.
Toch weer een overwinning!

Helaas, was dit van korte duur want bij de executie moest er natuurlijk een kandidaat naar huis. En dat was Ellie. Ik zal eerlijk toegeven dat ik dit enorm jammer vond. Ik vond Ellie een prachtige kandidaat met fantastische acties waarbij ik hardop heb zitten lachen. Ik ga je missen El!

Maar inderdaad. Rop blijft nog steeds mijn mol. Tunnelvisie has kicked in. Al sluit ik Tim, Klaas en Marjolein nog steeds niet uit.
Op naar volgende week!

One thought on “Wie is de Mol? | Aflevering 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge