Wie is de Mol | Aflevering 6

AlleWIDM5reerst, lieve lezers, mijn excuses voor de stilte op mijn blog de afgelopen dagen. Vrijdag en zaterdag waren in beslag genomen door carnaval. Vervolgens had ik een paar vrije dagen voor mezelf ingepland en toen…jawel, kreeg ik griep. Daarom loop ik ook achter met mijn tv gerelateerde posts. (Wie is de Mol, Shadowhunters en PLL)
Maar I‘m back to business en natuurlijk weer terug met een wekelijkse update over Wie is de Mol.

Misplaatst. Man man man, deze afleveringstitel kan naar mijn mening op álles slaan.
Het nabootsen van twee identieke kamers zag er op het eerste gezicht heel spectaculair en fancy uit, maar was naar mijn idee ook onmogelijk om tot een goed einde te brengen. Vooral met zo’n chaotische groep als deze.
Hoewel Rop nog steeds mijn nummer 1 mol is, vond ik dat Klaas tijdens deze opdracht behoorlijk aan het mollen was. Lekker veel onduidelijkheid creeëren. Ook kwam ik deze video tegen op YouTube. In deze video is te zien hoe Klaas met zijn kont de tafel een stukje de andere kant opduwt. Sneaky hoor, Klaas..WIDM6
Ik heb overigens ook wel gelachen om Tim en Taeke. Over de muur roepend, communicerend over de jokers…en niemand die er aandacht aan besteed. Mooi hoor.
The devil is in the details zei Art aan het einde van de opdracht. De kamers leken op het eerste gezicht identiek, maar bevatten toch een hoop schoonheidsfoutjes. 0 euro voor de pot dus…

Bij de tweede opdracht vond ik vooral de mannen Tim en Taeke verdacht. Taeke die niet wist hoe hij iemand moest bellen met een smartphone en Tim die vooral grote chaos tijdens het bellen creëerde. Al moet ik zeggen dat dit niet veel beter werd toen Rop het overnam. De kandidaten moesten woorden vertalen vanuit het Spaans naar Nederlands en andersom. Aan het einde van hun kabelbaanrit zouden ze namelijk overhoord worden door Art.
Opvallend vond ik dat Annemiek zei dat ze geen Spaans sprak. Zei ze in aflevering 1 niet dat ze juist wel een aardig woordje Spaans kon?
Wat ik niet snapte van de groep was dat ze alles gingen spellen…. hadden ze de woordjes niet gewoon fonetisch kunnen leren? Guys, het had zó goed kunnen gaan, maar nee…
Rop faalde behoorlijk tijdens de overhoring. Je zou toch denken dat je als acteur gewend bent om in korte tijd woorden en zinnen snel te leren? (of zit ik nu weer teveel in de rop tunnel)

Oh en wat was dat met die opmerking van Cécile? Ze blufte en zei dat ze de mol had gezien op de achterkant van het geld. Tim schrok zich wezenloos. “Ze had me wel even” en ook Klaas keek een beetje benauwd voor zich uit…

De derde opdracht leek aanvankelijk echt lekker te gaan. Ze wisten de tiende kandidaat te vinden, maar het mislukte toen ze de groepsfoto moesten reconstrueren. Wederom 0 euro voor de pot. Het valt me op dat het veel “alles of niets” opdrachten zijn bij Wie is de Mol dit jaar. Één klein foutje en ze lopen gelijk het bedrag mis. Jammer hoor, ik denk dat de pot van dit jaar de historisch lage pot van vorig jaar kan overtreffen.

Tijdens de executie moesten we afscheid nemen van Cécile. Iemand die ik eigenlijk niet verdacht. Haar modeopmerkingen waren een leuke toevoeging aan de groep, maar helaas.
Aan de andere kant zijn we weer een stap dichter bij het vinden van de mol.

Tja, wie nu te verdenken. Ik wil eigenlijk niet afwijken van Rop, maar het knaagt nu toch wel aan me. Ik vind Tim en Klaas namelijk ook verdacht. Klaas voornamelijk vanwege hints en omdat hij juist best onopvallend doet (op deze aflevering na) en Tim vanwege de dingen die hij zegt in zijn molbiechten. Pfoe… Wie is de Mol is me weer lekker gek aan het maken…

Hoe zit het met jullie verdenkingen? Denken jullie dat het nog goed gaat komen met de pot? Laat het me weten!

-XO Valerie

One thought on “Wie is de Mol | Aflevering 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge