Wie is de Mol | Ontknoping

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover! Na veel hints en clues kreeg Nederland te weten wie de beruchte mol van 2016 was.
De finale van een week terug vond ik vrij weinig aan. Ik had gehoopt dat we op zijn minst te weten zouden komen wie de verliezer was, maar helaas.
Gelukkig kregen we zaterdag -na maar liefst 10 weken wachten, eindelijk antwoord op de vraag: wie is de mol?

Let op: dit bericht kan spoilers bevatten over de aflevering. Lees daarom pas verder als je deze aflevering gezien hebt of als je geen problemen hebt met spoilers.

Laten we beginnen dat ik het dit jaar wéér mis had bij wie is de mol. Ik zat volledig in de Rop-tunnel. Toen hij eruit vloog had ik ook geen idee meer wie ik moest gaan verdenken.
Annemieke vond ik te fanatiek, dus toen ging het tussen Tim en Klaas. Klaas vond ik eigenlijk vrij “obvious” en daarom ging ik natuurlijk vanzelfsprekend voor Tim.
En ja hoor, natuurlijk had ik het weer fout.
De mol van 2016 is namelijk niemand minder dan Klaas van Kruistum!

Terugkijkend naar mijn voorgaande blogjes over wie is de mol, zag ik dat ik Klaas eigenlijk nooit echt heb verdacht. In aflevering 5 begon ik te twijfelen, maar dat was niet goed genoeg om hem te bestempelen als mijn mol.
Al had ik over een ding wél gelijk:

“Heel opvallend vond ik dat Kees in zijn eentje de kist ging openmaken. Niemand liep met hem mee. Ook had hij het geld er héél snel uitgehaald waardoor je niet kon zien of er misschien nog meer inlag”

Bij het bespreken van de molacties werd het bekend dat Klaas inderdaad geld had laten liggen. Prima molactie dit. Zeer gedurft!

Ook ben ik er eindelijk achter wat dat “het spel verandert achter je rug” nou precies betekende, want zoals jullie weten kon ik hier geen wijs uit.

“Met het advies dat ze gaven kon ik eerlijk gezegd vrij weinig. Het spel verandert niet voor je ogen, maar achter je rug. Dat hadden we al gehoord toch? Al weet ik vrij zeker dat hier een hint in moet zitten, het lukt me niet deze te ontcijferen.”

Tja, ik had er als kijker niet aan gedacht om te kijken naar de afbeeldingen te kijken die achter de kandidaten op de muur stonden. En eerlijk is eerlijk, als me dit wel was opgevallen was ik er waarschijnlijk niet uitgekomen óf had ik het zo geïnterpreteerd dat het uiteindelijk in mijn Rop-tunnel paste.

Net als elk jaar geniet ik van de verborgen aanwijzingen. Vooral omdat ik er zelf nooit opgekomen zou zijn. Want hoewel ik dól ben op mysteries, ben ik niet zo’n succesvolle puzzelaar. Hints waarbij je getallen bij elkaar moet optellen en daaruit een conclusie trekken zijn dan ook niet aan mij besteed.

Al met al vond ik het écht een goede ontknoping. Ik vond het heel erg leuk om alle kandidaten weer bij elkaar te zien en met name Ellie, want wat had ik Ellie gemist zeg! Door haar kan ik tenminste tegen iedereen zeggen dat ik weet wat etherdiscipline inhoud.


Ik ben heel benieuwd naar wat jullie van dit seizoen vonden. Hadden jullie de mol goed geraden? Last gehad van tunnelvisie?

-XO Valerie

4 thoughts on “Wie is de Mol | Ontknoping

  1. Om eerlijk te zijn zat ik ook een tijdje in de Rop-tunnel maar uiteindelijk ben ik naar de Klaas-tunnel verhuist. Ik vond de hints met de kruisen die steeds terugkwamen veel te opvallend en dan natuurlijk de scene met de kist… Toen wist ik het (zo goed als) zeker ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge