December Wrap-Up

Afbeeldingsresultaat voor december
December was de laatste maand waarin ik nog tijd had om mijn goodreads reading challenge van 2016 te halen en… dat is me gelukt. Op het nippertje. Boek nummer 45 sloeg ik namelijk dicht op 31 december vlak voor een avond feesten. Maar hé, het belangrijkste is dat ik het heb gehaald, toch? In totaal las ik in december drie boeken. Waarvan ik stuk voor stuk erg genoten heb.


clockwork-princessAls eerste las ik Clockwork Princess van Cassandra Clare. Ik had het laatste deel van The Infernal Devices trilogie echt ontzettend lang uitgesteld. Waarom? Geen enkel idee. Wel moet ik eerlijk toegeven dat het eventjes duurde voordat ik echt goed in het verhaal zat. Uiteindelijk bleek het verhaal -zoals ik gewend ben van Cassandra Clare, weer ongelooflijk sterk in elkaar te zitten. Een hoop plottwisten kwamen mijn kant op en geen van allen zag ik ze aankomen. Voornamelijk het einde verraste met echt enorm. Een waardige afsluiting van een sterke trilogie. Dit gezegd te hebben, ik kan nu niet wachten om de rest van The Mortal Instruments te gaan lezen.

before-i-fallOok las ik Before I Fall van Lauren Oliver (volledige recensie komt binnenkort online). Ik had tot voort kort nog maar één boek gelezen van Lauren Oliver en dat was Delirium. Dat boek vond ik erg tof, maar raakte me niet ontzettend erg. Before I Fall raakte me daarentegen als een tornado. Het las super vlot weg en gedurende het boek ging ik steeds meer geven om de hoofdpersoon. Het einde kwam daarom des te harder aan en ik ben oprecht een tijdje van slag geweest. Echter, gelukkig is er iets om me op te verheugen. In maart verschijnt er namelijk een verfilming van Before I Fall! De trailer ziet er echt ontzettend tof uit en lijkt heel erg overeen te komen met het boek. Can’t friggin’ wait!

Tot slot las ik Vampire Academy van Richelle Mead. Geloof het of niet, maar dit boek is een van de weinige waarvan ik éérst de film zag en toen het boek las. De film op zichzelf vond ik best vermakelijk en het haalde me ook over de streep om het boek te gaan lezen. Ik ben blij dat ik dit gedaan heb, want ik vond het een vreselijk leuk boek. Hoewel ik nog geen 100% fan ben, ben ik zeker wel geboeid door deze serie. Hoofdpersonage Rose vind ik absoluut een badass en ik vind de sarcastische opmerkingen echt fantastisch. Een goede afsluiten van 2016 dus.

Met 45 boeken in totaal heb ik dus echt nét mijn reading challenge gehaald. Hebben jullie je challenge ook gehaald? En wat zijn je leesdoelen voor dit jaar?

-XO Valerie

One thought on “December Wrap-Up

  1. Ik heb mijn leesdoel ruim gehaald! Ik had hem eerst op 75 boeken gezet en heb uiteindelijk 130 boeken gelezen in 2016! Voor 2017 heb ik hem op 100 boeken gezet en hoop ik mijn zelf opgelegde TBR Shelf Control Challenge te halen!!

    Ik moet de laatste drie delen van TMI en alle delen van TID nog lezen, oepsie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge