Ik probeerde Storytel

Al een tijdje overwoog ik om een abonnement op Storytel te nemen. Audioboeken zijn een fenomeen waar ik zelf eigenlijk weinig ervaring mee heb. Ik heb het nooit echt als een optie gezien. Over de app Storytel hoorde ik in mijn omgeving erg veel positieve dingen. Aangezien de eerste 14 dagen gratis zijn, besloot ik dat het de hoogste tijd was om een gokje te wagen.


De app installeren was zo gedaan. Via de website maakte ik een account aan en vulde ik de nodige gegevens in. Vervolgens zorgde ik dat de app op mijn telefoon gedownload was et voilà. 

Storytel is erg gebruiksvriendelijk. Het is dan ook heel eenvoudig om een boek te vinden die bij je past. Voor alle YA lezers onder ons, goed nieuws: het aanbod is echt enorm! Het verbaasde me ook dat bijvoorbeeld A Court of Frost and Starlight er al op stond, aangezien deze pas net uit is. Ook is er genoeg keuze uit zowel Nederlandse als Engelse boeken.

Wanneer je een boek hebt gevonden dat je wilt luisteren, kun je deze gelijk toevoegen aan je boekenplank. Vanuit daar kun je hem dan ook direct beluisteren. Tijdens het luisteren heb je een aantal opties. Zo kun je de snelheid aanpassen naar de snelheid die jij zelf het fijnst vind en kun je een slaaptimer inschakelen. Zo kun je voordat je gaat slapen aangeven hoe lang het audioboek kan blijven afspelen zonder dat je je druk moet maken dat Storytel per ongeluk heel de nacht blijft doorlopen. Ideaal.

Storytel vind ik dan ook de ideale app als je graag naar audioboeken luistert. Helaas, ben ik er achter gekomen dat het toch niets voor mij is. Met goede moed vond ik een boek dat ik graag wilde luisteren, namelijk: Ik zie je op het strand van Jill Mansell (ik hou van een chicklit zo nu en dan).

Het boek wordt door een fijne verteller voorgelezen, maar toch merkte ik dat ik me vaak niet kon concentreren. Ik luisterde vooral onderweg naar het verhaal en hoewel ik er wel van kon genieten, merkte ik dat ik wel snel was afgeleid. Ontzettend jammer, want wanneer ik gewoon ergens lig of zit en dán luister, ik mijn aandacht er wel bij kan houden. Echter, dat neemt voor mij een beetje het nut van een audioboek weg omdat ik dan net zo goed een fysiek boek er bij kan pakken. Uiteindelijk heb ik in totaal dan ook maar 3 van de ruim 9 uren beluisterd. Daarom heb ik uiteindelijk maar het fysieke exemplaar van Ik zie je op het strand besteld (nu wil ik ook verdorie weten hoe het eindigt, haha)

Toch vind ik audioboeken een perfecte uitkomst voor lezers die overdag veel aan het reizen zijn. Een audioboek kun je prima opzetten tijdens een busreis of een wandeling naar je werk. Ook bij bijvoorbeeld het doen van de afwas zou het nog eens tof kunnen zijn. Hoewel ik heb ondervonden dat audioboeken toch niet in mijn straatje passen, denk ik dat het voor veel andere lezers uitkomst kan bieden. Storytel is er dan ook de perfecte app voor. Een ruim aanbod en erg fijne, verschillende opties.

Een audioboek of fysiek boek, wat vinden jullie het fijnst? 

One thought on “Ik probeerde Storytel

  1. Ik had eerst ook geen concentratie voor een luisterboek, maar momenteel wel; als ik op de fiets zit bijvoorbeeld. Ik luister wel op minimaal 1,25 snelheid, anders is het me echt te traag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *