BLOGTOUR: Koninginnen – Kendare Blake

Drie zusjes. Één troon…

10 juli verscheen de vertaalde versie van Three Dark Crowns bij Harper Collins, namelijk: Koninginnen. Geschreven door Kendare Blake. Vorige week deelde ik mijn recensie al over Koninginnen en daaruit bleek al dat ik laaiend enthousiast ben. Toen ik het persbericht van dit boek ontving, twijfelde ik geen moment om me op te geven voor de blogtour en kon ik mijn geluk niet op toen ik daadwerkelijk was uitgekozen.

Eerder deze week verschenen er al artikelen rondom dit boek op Awesome Booklover blog, Minddaisies, The Magic of Books en Faeraphel.

Om lekker bij het thema aan te sluiten besloot ik eens om te bedenken welke beroemde (historische) koninginnen de strijd met elkaar aan zouden kunnen gaan én welke gaves zij zouden hebben. Benieuwd? Scroll dan zeker eventjes naar beneden!

Allereerst koningin Catherine De’ Medici (koningin van Frankrijk van 1547 – 1559). Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat ik historisch gezien niet zo heel veel weet over haar. Vandaar daar ik mijn inspiratie uit de serie Reign (aanrader!) heb gehaald. Hierdoor ben ik er van overtuigd dat Catherine een perfecte gifmengster zou zijn en iedereen die een dreiging vormt voor de troon, zo uit de weg heeft geholpen.

Vervolgens koningin Cleopatra. De koningin waarvan gezegd wordt de allermooiste te zijn geweest in heel de geschiedenis én een koningin die ik heel erg interessant vind. Hoewel ik in eerste instantie zou denken dat ze een perfecte gifmengster zou zijn, zorgt de geruchten rondom haar dood (vergif!) er voor dat ik deze gave weg kan strepen. Ik zou haar dan ook zien als een elementalist. Cleopatra lijkt me dé geheimzinnige koningin die alle elementen om haar heen zou kunnen beïnvloeden en daardoor aan de macht zou blijven;

Tot slot heb ik gekozen voor Queen Elizabeth II. Deze vrouw is natuurlijk niemand minder dan dé langst regerende Koningin van het Verenigd Koninkrijk. Zonder twijfel zou ik dus al mijn geld op Koningin Elizabeth zetten. Zonder. Twijfel. Daarbij vind ik haar echt een naturalist -de gave waarbij een koningin de mooiste bloemen kan laten bloeien en de dieren om haar heen kan aansturen. Ik zie het al helemaal voor me, Queen Elizabeth II met als krachtdier een Corgi.

Maar de vraag luidt natuurlijk: wie zou er winnen? Volgens het boek Koninginnen zijn gifmengers al jaren ongelooflijk sterk. Koningin Catherine zou hier dan ook uitstekend in uit blinken (denk ik). Toch zou ik het meest vrezen voor Cleopatra. Ze lijkt me zo mooi en onvoorstelbaar dat ik het niet tegen haar zou durven opnemen. Toch, als het gaat om de gunfactor, zou ik natuurlijk helemaal team Elizabeth II zijn. Zij is de langst regerende koningin van het Verenigd Koninkrijk. Niemand die dat haar na zegt.

En waar zou ik zelf bij horen? Zelf zou ik een elementalist willen zijn. Ik bedoel maar, hoe gaaf is het om alle elementen te kunnen aansturen? Dat bedoel ik!

Ben je nu na dit artikel toch wel benieuwd geworden naar Koninginnen. Twijfel dan geen seconden, want deze topper ligt al sinds 10 juli in de winkel.

Welke gave zou jij willen bezitten?

One thought on “BLOGTOUR: Koninginnen – Kendare Blake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *