Friday five: boeken die mij persoonlijk raakten

Hoewel ik stiekem -vanwege de vakantie, een beetje in de war ben met alle dagen is het vandaag toch echt vrijdag en dat betekent een nieuwe friday five. Ditmaal gaat het om vijf boeken die mij persoonlijk wisten te raken. Het thema is ditmaal bedacht door Paula van Must Magazine.

All The Bright Places van Jennifer Niven was een boek waarbij ik aan het einde hardop heb zitten huilen. Het einde was hartverscheurend waardoor de tranen over mijn wangen liepen. Dit boek had ik binnen enkele keren uitgelezen en na het omslaan van de laatste bladzijdes wist ik dat dit boek echt ongelooflijk mooi was. Het hoort dan ook absoluut in dit rijtje thuis.

Am I normal yet van Holly Bourne wist mij ook te raken. De hoofdpersoon heeft OCD en dat maakt alledaagse dingen ongelooflijk moeilijk. Ik vond het heel erg mooi beschreven omdat het heel erg ruw en realistisch was. Het boek zit daarbij vol met feminisme en is gewoon heel oprecht. Een boek dat me nog steeds heel erg bij gebleven is.

The Sun is also a Star van Nicola Yoon is een boek dat zich binnen één dag afspeelt. Het laat zien hoe elke actie consequenties heeft en hoe alles elkaar beïnvloed. Het boek zette me daarom echt aan het denken. Ook las het heerlijk weg en was het prachtig geschreven. Een echte aanrader dus!

The Exact Opposite of Okay van Laura Steven. Oké, dit boek heb ik volgens mij al meerdere keren genoemd in een Friday Five, maar ik vind het gewoonweg echt een top boek. Het boek raakt me op een persoonlijk niveau omdat de boodschap ervan precies is waarvoor ik sta en waarvoor ik me in zet. Ik vind het zo’n belangrijk boek en ik kon me zelf enorm herkennen in de hoofdpersoon. Ik hoop dan ook vurig dat zulke boeken vaker zullen terug komen onder de young adults.

Tot slot The Hate U Give van Angie Thomas. Wederom een heel belangrijk boek waarbij ik heb zitten huilen. Ik voelde zo veel emoties toen ik dit boek las en toen ik ‘m uit had wist ik ook dat het een heel belangrijk boek was. Het is een boek die eigenlijk iedereen zou moeten lezen want het is een echte eye opener.

Ik ben erg benieuwd naar de boeken die jou persoonlijk raken! Heb jij wel eens gehuild bij boeken? Laat het me weten!

P.s. Wil je nog meer lijstjes lezen? Neem dan een kijkje op deze blogs:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Angela (Faeraphel)
Annabel Het leven van een boekenworm)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Liana (Sterrenregen
Samantha (Bookish Villainy)
Paula (Must Magazine)
Monica My Perfect Book Life

One thought on “Friday five: boeken die mij persoonlijk raakten

  1. Mooi lijstje Valerie! Ik heb The Sun is also a Star vorig jaar gekocht tijdens mijn vakantie in Riga (ik MOEST gewoon een boek kopen), maar helaas een aantal pagina’s ervan gelezen. Deze hoop ik zeker nog een keertje te gaan lezen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *